Pompoen en sinaasappel crumble

Voor 4 personen

Ingrediënten:

Vulling

· 350 gram pompoen

· 2 appels

· 1 sinaasappel

· 2 theelepels kaneel

Crumble

· 25 gram suiker

· 50 gram havermout

· 100 gram (spelt)meel

· 80 gram boter

· Handje noten naar keuze (hazelnoten)

Benodigdheden

1 grote ovenschaal of 4 kleine

Hoe bereid je het?

· Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snijd deze in stukken

· Breng een pan met water aan de kook en kook de stukken pompoen 5 minuten. Schil ook de appel en snijd in stukjes.

· Giet de pompoen af en doe ze samen met de appel in een kom. Stamp de pompoen en appel tot grove stukken met een stamper.

· Voeg het sap en rasp van de halve sinaasappel en de kaneel toe en meng door elkaar. Verdeel het in de schaaltjes.

· Hak de noten naar keuze grof en kneed deze samen met de havermout, meel, boter en suiker tot een kruimelig deeg.

· Verdeel dit deeg over de schaaltjes met de pompoen en zet ongeveer 25 minuten in de oven.

Sharing is caring