Verbeter de relatie met jezelf

De meest belangrijke relatie in je leven is de relatie met jezelf. Hoe liever jij voor jezelf bent en hoe lekkerder jij in je vel zit, hoe meer jij kunt geven aan anderen. Maar gek genoeg besteden we vooral aandacht aan de relaties met onze partner, kinderen, vrienden en familie en niet genoeg aandacht aan de relatie met jezelf. Tijd om dit te verbeteren.

Houden van jezelf

De relatie met jezelf start met de liefde voor jezelf. Kijk eens in de spiegel en kijk jezelf diep in de ogen aan. Je weet wat jouw gebreken zijn. Accepteer ze nu ook. Ze maken jou tot wie je bent. Kijk ook naar de liefde die in je zit. Geef die liefde nu eens aan jezelf. Je bent het waard! En onthoud altijd: niemand is perfect, dus wees lief voor jezelf.

Word je eigen beste vriend of vriendin

Je geeft je beste vriend of vriendin vaak goed advies, maar aan jezelf kun je dit vaak niet. Probeer hier eens aan te werken. Ga jezelf zien als je beste vriend of vriendin. Welk advies zou je hem of haar geven? Geef dit dan ook eens aan jezelf. Je wordt dan minder kritisch en wordt een stuk liever voor jezelf. Dit zal de relatie met jezelf enorm helpen.

Ga lekker ontspanning

Probeer regelmatig te ontspannen om in verbinding met je lichaam te komen en je gedachten los te laten. Je zult merken dat je stressniveau omlaag gaat en dat is positief voor je lichaam en geest. Iedereen ontspant op zijn eigen manier. Je kunt bijvoorbeeld een massage nemen, naar de sauna gaan of een wandeling maken door het bos. Maar ook onze Meditatie & Fit video’s zullen je helpen ontspannen.

Ga voor jouw geluk

Stel jezelf de vraag: wat maakt mij gelukkig? Dit kan over een grote gebeurtenis gaan, maar ook juist over kleine dagelijkse gebeurtenissen. Probeer keuzes te maken die jou een goed gevoel geven en waar je blij van wordt. Natuurlijk zijn er ook dingen waar je niet blij van wordt, maar waarbij het resultaat je wél een goed gevoel geeft.  Stofzuigen is bijvoorbeeld niet de allerleukste bezigheid, maar je wordt wel blij van een schoon huis.

Het is heerlijk om gewoon jezelf te zijn

Het allerbelangrijkste om de beste relatie met jezelf te hebben, is natuurlijk om gewoon lekker jezelf te zijn. Jij weet waar je blij van wordt. Jij weet waar je een goed gevoel van krijgt. En jij weet ook wat goed voor je is. Dus ga voor die spiegel staan en roep tegen jezelf: ik hou van je!

Sharing is caring