Waarom is je gezicht reinigen zo belangrijk?

Heb je ook wel eens zo’n dag dat je gewoon echt even geen zin hebt om je make-up eraf te halen en je gezicht even goed te reinigen. Nu is het zo dat het super slecht is voor je gezicht. Je huid blijft namelijk alleen gezond als je je gezicht volledig en goed schoonmaakt.  

Schone huid 

Het is belangrijk om je gezicht voor het slapen goed te reinigen. Dat is belangrijk want wanneer je gaat slapen zal je huid zich gaat herstellen. Het is dan wel belangrijk dat je gezicht schoon is omdat je gezicht goed moet kunnen ademen. Wanneer dat namelijk niet het geval is kan het verschillende huidirritaties veroorzaken en dat wil je natuurlijk niet. 

Reinigen 

Het kan geen kwaad om je gezicht 2x per week even goed te reinigen. In de ochtend verwijder je namelijk de restjes die nog op je huid zitten en in de avond verwijder je niet alleen je make-up van die dag, maar ook het vuil van buitenaf van die dag. Het kan zijn dat je totaal geen zin hebt om je gezicht te reinigen, maar toch is het super belangrijk en niks voelt prettiger dan een schone en verzorgde huid.  

Tips  

Om ervoor te zorgen dat je je huid op de juiste manier verzorgd is het belangrijk om gebruik te maken van een milde remover om je make-up te verwijderen. Wrijf niet te hard over je ogen en vergeet niet om je hals en oren mee te nemen in je reiniging. Spoel vervolgens je gezicht af met lauw water. Het is belangrijk dat de producten die je voor je gezicht gebruikt passen bij je huid, zodat je geen rare reacties krijgt op die producten.   

Zorg goed voor je huid, want je hebt er alleen maar baad bij. 

Sharing is caring