Maak sporten fun!

Sommige mensen halen echt plezier uit sporten en kunnen geen dag zonder. Anderen sporten echter meer om alleen fit te worden, niet omdat het nou zo nodig ‘fun’ voor ze is. Plezier hebben in het sporten is wel van belang. Het helpt je consequent te zijn, vergroot de motivatie en ook niet geheel onbelangrijk, je voelt je gewoon happier. 

Wanneer je sporten ‘fun’ maakt zul je zien dat het steeds gemakkelijker wordt en zie je er niet tegen op, maar juist naar uit! We geven je een paar goede tips. 

Zorg voor afwisseling

Zorg voor afwisseling! Niemand doet graag constant hetzelfde. Wil je eentonigheid voorkomen kies dan simpelweg eens voor iets anders dan je gebruikelijke routine. Doe je bijvoorbeeld de yoga work-outs van Wilma Werkheim, probeer dan voor de afwisseling een keer een intensity work-out van Maaike Parrel. Wie weet word je wel heel blij van deze afwisseling! 

Luister muziek

Een lekker muziekje tijdens je work-out kan het sporten niet alleen leuker maken. Het kan je prestaties zelfs met 15% verbeteren! Muziek zorgt er namelijk voor dat je je minder bewust bent van je lichamelijke inspanning. Een lekkere playlist aanmaken is dus dé perfecte manier om happy je work-out door te komen.  

Maak er een spel van

Maak er gewoon een spelletje van. Stel jezelf extra korte doelen tijdens je work-out. Doe net even die extra herhaling, of plak nog een minuutje aan je work-out vast. Die extra uitdaging kan zorgen voor meer motivatie en wanneer het je lukt zorgt het ook nog eens voor meer voldoening.  

Sportkleding

De tijd van saaie sportkleding is wel geweest. Zorg voor iets fris, nieuws en hips! Kies iets wat je vrolijk maakt en waarbij je zin krijgt in je work-out! Is een hele nieuwe outfit net even iets te hoog gegrepen? Kies dan 1 nieuw item, bijvoorbeeld als beloning voor het behalen van een bepaald doel. 

Sharing is caring