Tips om geld te besparen

Met de huidige inflatie en stijgende energieprijzen hebben we allemaal minder om uit te geven. Starten met besparen kan daarom geen kwaad. Hieronder staan een paar goede besparingstips uitgelicht. 

Energie 

Een grote maandelijkse kostenpost is de energierekening. Je kunt hier zeker op besparen. Zorg er ten eerste voor dat je een goed inzicht hebt in je gas-, elektra- en waterverbruik. Zorg er daarnaast voor dat je simpelweg minder energie gaat gebruiken. Je kunt dit doen door korter te douchen, de was op een rekje te laten drogen, de lampen alleen aan te zetten als dit noodzakelijk is en de verwarming minimaal een graad lager te zetten. Deze kleine energiebesparingen schelen een behoorlijk bedrag op de jaarlijkse berekening. Naast energie besparen kun je ook geld besparen op je rekening door is na te gaan hoelang je contract nog loopt? Vergelijk verschillende leveranciers, neem contact op en sleep de beste deal binnen. 

Boodschappen 

Een bezoekje aan de markt of aan het einde van de dag boodschappen doen. Het zijn maar enkele van de vele besparingstips. Aan het einde van de dag worden versproducten vaak afgeprijsd. Daarmee koop je hetzelfde maar dan voor minder, ideaal! Misschien doe je dit al, maar onder in de schappen kijken bespaart een hoop. Hier liggen namelijk de goedkopere merken. Wat vooral belangrijk is, is een duidelijk overzicht van je uitgave aan boodschappen. Maak daarom lijstjes, bekijk de folders met aanbiedingen, bedenk of je een product wel echt nodig hebt en koop slim in. Het is een kleine moeite en een groot plezier! 

Leuke uitgave

 De verleiding is natuurlijk groot. Je ziet iets leuks en wilt het meteen hebben. Deze uitgaves worden opgeteld een behoorlijk bedrag. Probeer daarom, hoe moeilijk ook, kritisch te zijn. Stel jezelf de vraag of je het desbetreffende product echt nodig hebt. Geef jezelf in ieder geval de tijd om er minimaal een dag over na te denken. Op deze manier voorkom je impulsaankopen. En als je dan toch van plan bent om een dagje te gaan winkelen, geef jezelf dan een bepaald budget. Zo weet je wat je uitgeeft en voorkom je dat je meer gaat kopen. Tijdens zo’n dagje shoppen hoort vaak een lunch. Neem deze gewoon lekker zelf mee, dat is makkelijk bespaard! Heb jij je aangemeld voor veel nieuwsbrieven? Dan is het een goed idee om je hiervoor uit te schrijven, zo heb je weer één verleiding minder. 

Abonnementen 

Superleuk al die abonnementen, maar toch best prijzig. Veel abonnementen zijn wel leuk maar eigenlijk overbodig. Kies daarom maximaal 1 abonnement waar je echt blij van wordt en zeg de rest op. 

Sharing is caring