6x voordelen van thuissporten

Sinds corona zijn er steeds meer mensen aan het thuissporten geslagen. En nu de sportscholen open zijn blijkt dat het niet een tijdelijke trend was. Het is nog steeds populair en dat is niet zonder reden. Lees in dit artikel de voordelen van thuissporten. 

24/7 open 

Je eigen thuisgym is open wanneer jij het wilt, zelfs op feestdagen! Je hoeft hiermee dus geen rekening te houden met de openingstijden van de sportschool en kunt op ieder moment aan de slag. Op deze manier ben je onafhankelijk, het kan je daarnaast ook meer rust en minder stress geven omdat de drukke sportschool je bespaart blijft. 

Alleen jij 

Vind je het ook zo vervelend als je allemaal pottenkijkers hebt? Met thuis trainen is dit verleden tijd! Je kunt lekker je eigen gang gaan, niemand die er iets van kan vinden of je stoort. En zelf stoor je ook niemand, dus de speakers kunnen lekker aan. 

Geen reistijd en niet al die moeite 

Het zit al in de naam, maar thuissporten doe je natuurlijk thuis! Dit scheelt je een hoop tijd en moeite en het voorkomt daarnaast een demotivatie omdat het een blokkade kan zijn om naar de sportschool te moeten. Dit geldt al helemaal als het slecht weer is en je door de regen naar de sportschool moet.  

Bespaar geld  

Je hoeft niet zo’n duur sportabonnement aan te schaffen waar je vaak minimaal een jaar aan vastzit. Vele mensen haken dan toch af omdat de sportschool niet helemaal hun ding is en zitten dan toch met de kosten. Dit zijn ook wel de sponsoren van de sportschool. Bij Fit at Home kun je vanaf substantieel lager bedrag van 10 euro heerlijk thuissporten. 

In een rustig tempo hoeveelheid gewicht verhogen 

In veel sportscholen moet je gewichten meteen in stappen van twee kilo verhogen. Als je kiest voor thuissporten kun je zelf kiezen welke gewichten je aanschaft, hiermee kun je geleidelijk de hoeveelheid gewicht verhogen.  

Geen wachtrijen 

Met name als je graag met apparaten traint, is dit een groot voordeel. Je hoeft niet meer te wachten bij een apparaat tot je aan de beurt bent. Dit scheelt tijd en irritatie, je kan gewoon lekker door sporten. Een extra voordeel van het hebben van eigen materialen is dat ze hygiënischer zijn. 

Sharing is caring