Dit zijn de meest gezonde dingen ooit

Je kunt op een dag maar een bepaalde hoeveelheid voedsel op een dag eten, want op een gegeven moment zit je vol. Om dagelijks de goede voedingsstoffen binnen te krijgen, is het belangrijk dat je de juiste producten eet. In dit artikel zetten wij de meest gezonde dingen ooit voor je op een rijtje. 

#1 groene bladgroenten 

Groen bladgroenten zijn zo gezond, omdat ze boordevol vitamines, mineralen, eiwitten, vezels en antioxidanten zitten en hebben daarom ook een plaats in dit rijtje. Ze gaan verzuring van het lichaam tegen en voorkomen dat je een te hoge bloeddruk krijgt. Hoe groener de bladgroenten, hoe beter.  

Probeer de hele dag door wat bladgroenten te eten 200 gram per dag is de minimale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, maar daar kom je maar moeilijk aan als je het alleen bij het avondeten eet. Varieer ook met welke bladgroenten je eet, dat is belangrijk voor een goede balans in je voedingspatroon. 

#2 eieren 

Eieren horen zeker in dit lijstje van de gezondste dingen om te eten. Kies als het mogelijk is voor omega-3 eieren, deze zijn een stuk gezonder en voedzamer. De kippen die deze eieren leggen hebben speciale voeding gekregen die omega-3 vetzuren bevat, bijvoorbeeld lijnzaad. 

#3 vette vis 

Als je vette vis hoort klinkt het niet bepaald gezond, maar toch is dit wel het geval. Gezonde vette vissoorten zijn bijvoorbeeld paling, wilde zalm, haring, makreel, sardientjes en tonijn. In deze vette vissoorten zitten veel essentiële omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zijn onmisbaar voor het goed functioneren van het lichaam, het hart, de bloedvaten en de hersenen. Het advies is om 1 tot 2 keer per week vette vis te eten. 

#4 havermout 

Havermout kan niet missen in dit lijstje, want havermout is één van de beste bronnen van gezonde voeding die bestaat uit langzame koolhydraten. Deze koolhydraten geven je een verzadigd gevoel waar je zeker een paar uur mee vooruit kan. 

Daarnaast verlaagt het je bloedsuikerspiegel en is het veel gezonder dan bijvoorbeeld cornflakes, brood of cruesli. Havermout kan een belangrijke rol spelen als je probeert af te vallen. Havermout bevat veel vezels, vitaminen, eiwitten en mineralen. 

Sharing is caring