Dit is waarom ontbijt zo belangrijk is

Mensen die ontbijten, krijgen meer vitamines en mineralen binnen. Zij halen vaker aanbevelingen van voedingsdeskundigen voor vitamines, mineralen en voedingsvezel. Over het algemeen hebben ontbijters t.o.v. niet-ontbijters een gezonder gewicht. Naast dit zeer belangrijke voordeel van ontbijten zijn er nog zeker een aantal te noemen. In dit artikel worden ze uitgelicht. 

Minder trek in tussendoortjes  

Met een rijkelijk ontbijt is de kans veel kleiner dat je de rest van de dag minder naar tussendoortjes grijpt. Simpelweg omdat je minder trek hebt. Vaak geldt dat wanneer je ’s ochtends geen ontbijt eet je later op de dag meer gaat eten. Meestal grijp je dan ook nog eens naar de ongezonde snacks, dubbel zo slecht dus. Al helemaal als dit je dagelijks patroon is. In de ochtend ontbijten zorgt er dus voor dat je over de gehele dag minder calorieën eet en daarmee de kans gewichtstoename verlaagt. 

Betere spijsvertering en stofwisseling 

’s Ochtends ontbijten zorgt ervoor dat je spijsvertering op dat moment al op gang komt. Doordat je darmen al zo vroeg op de dag beginnen te werken, verteer je je eten de rest van de dag veel beter. Een ander voordeel is dat je stofwisseling ook eerder op gang komt en daarmee je vetverbranding in de ochtend al start. Je stofwisseling kan tot maar liefst 10% verhoogt worden. 

Energieker 

Een goed en gezond ontbijt geeft je de kickstart van de dag. De rest van de dag zul je je fysiek beter voelen, je hebt meer kracht en uithoudingsvermogen. Daarnaast zul je minder moe, prikkelbaar en humeurig zijn. Dit alles maakt dat je scherper en productiever zult zijn in de rest van werkzaamheden die je die dag nog gaat doen. 

Concentratie en alertheid 

Door goed en gezond te ontbijten krijg je de voedingstoffen binnen die je nodig hebt om energie te krijgen. De koolhydraten die je eet, worden omgezet in glucose. De cellen in je lichaam gebruiken de glucose als energiebron. Doordat je hersenen energie krijgen, ben je beter in staat je te concentreren. 

Sharing is caring