Zo beweeg je meer in je dagelijks leven 

Zit je bijna de hele dag stil? Dan beweeg je waarschijnlijk te weinig. Met een paar keer per week sporten ben je er nog niet. Maar hoe zorg je er dan voor dat je meer beweegt? In dit artikel geven we 5 tips hoe je in beweging kan blijven 

Waarom is het zo belangrijk om voldoende te bewegen? 

Veel mensen beseffen zich niet hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen. Te weinig bewegen wordt zelfs in verband gebracht met verschillende aandoeningen als kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, dementie en depressie. Voldoende bewegen vergoot dus ook je levensverwachting! Ook verbrand je meer calorieën tijdens het bewegen, waardoor je uiteindelijk meer gewicht verliest. Als je voldoende beweegt, heb je meer energie, voel je je fitter en zit je lekkerder in je fel. Voldoende beweging heeft dus veel voordelen.  

Laat de auto staan en pak de fiets of ga lopen! 

Woon je dicht bij je werk? Laat de auto dan lekker thuis staan en pak de fiets of ga lopend. Zo blijf je nog in beweging en heb je ook nog even frisse lucht. Woon je niet dicht bij je werk probeer dan de volgende keer als je een klein boodschapje moet doen met de fiets of lopend te gaan.  

Ga wat vaker koffie halen 

Nu denk je misschien koffie halen kan je niet tellen als beweging. Toch scheelt af en toe een beetje lopen heel erg veel. Met een rondje koffie kom je weer een stuk dichter bij voldoende dagelijkse beweging. 

Pak de trap in plaats van de lift 

Als je een verdieping omhoog of omlaag moet laat de roltrap en de lift dan lekker links liggen. Pak lekker de trap om in beweging te blijven. Naast dat het gezond is om de trap te nemen kan je er ook je bil en been spieren mee trainen. Probeer als je de trap op gaat een paar keer extra op en neer te gaan. 

Ga elke dag een rondje wandelen  

Ga in je lunchpauze na het eten eventjes lekker wandelen en vraag of je collega’s mee willen wandelen. Als er een natuurpark is, loop daar dan even lekker doorheen voor de frisse lucht.  

Beweeg meer achter je bureau 

Probeer af en toe staand te werken als dat mogelijk is. Rek en strek als je op je stoel zit en blijf niet stil zitten, want van al dat stilzitten word je ook maar stijfjes. 

Sharing is caring