Deze dingen moet je doen om rimpels te voorkomen 

Minder rimpels. Wie wil dat nou niet? Achter de beste tips komen die je helpen bij het verminderen van rimpels. Of je het wilt of niet iedereen krijgt ooit rimpels. Je huid zal met de tijd rustig gaan verouderen en helaas kan je dit niet tegenhouden. Gelukkig zijn er wel manieren om de huidveroudering te vertragen. Je hebt wel degelijks invloed op de vorming van rimpels en de structuur van jouw huid. In dit artikel lees je 5 tips om huidveroudering te voorkomen. 

Je gezicht goed reinigen 

Veel mensen weten niet dat huidveroudering tegengaan allemaal begint bij je huid reinigen. Het beste is om dit twee keer per dag achter elkaar te doen om de vorming van nieuwe rimpels te verkleinen. Het goed reinigen van je huid zorgt ervoor dat vuil zoals afvalstoffen, vrije radicalen, transpiratie en talg van je huid verwijderd worden. Verwijder jij het vuil niet van je gezicht? Dan breng je schade aan je huid! 

Breng een dagcrème met SPF aan 

Gelukkig beginnen steeds meer mensen zich goed in te smeren met SPF als de zon schijnt. Helaas stoppen mensen er gelijk mee als de zomer voorbij is. Onbeschermd naar buiten gaan zorgt er ook voor dat je huid beetje bij beetje schade oploopt. Ook wanneer het herfst en winter is, is het van belang om SPF op te smeren.  

Huidproducten met werkstoffen 

Wil jij huidveroudering voorkomen? Wacht dan niet tot je 35 bent om je te laten adviseren door een huidspecialist. Huidveroudering start namelijk rond je 25e. Verschillende factoren zoals, hormonen, genen, blootstelling aan de zon of levensstijl spelen hier een rol bij. De hoeveelheid collageen neemt 1% per jaar vanaf je 25e, waardoor huidveroudering zichtbaarder wordt. Alleen je levensstijl veranderen is niet genoeg om huidveroudering tegen te gaan. Het gebruiken van producten die je huid daadwerkelijk verbeteren is het belangrijkst. 

Huidproducten met retinol kiezen 

Retinol is het meest besproken ingrediënt als je het hebt over huidverjonging. Er is jarenlang enorm veel onderzoek gedaan naar de werking van Retinol bij het verminderen van huidveroudering. 

Het slikken van de juiste supplementen 

Wat hebben rimpels en voeding met elkaar te maken? Dat leggen we je graag haarfijn uit. Het is erg moeilijk om een hoge concentratie aan vitamines in je huid te krijgen door voeding. Helaas staat je huid niet vooraan in het rijtje als het gaat om het verdelen van mineralen en vitamines die je lichaam hebben verkregen uit voeding. Je organen zoals je lever en nieren gaan altijd voor bij de verdeling van belangrijke voedingsstoffen. Dit zijn de vitale organen en je huid wordt als minder belangrijk gezien om te overleven. Maar dit betekent niet dat voeding helemaal geen invloed heeft op je huid! 

Aan de slag met die tips en vertraag je huidveroudering. 

Sharing is caring