Waarom kamerplanten goed zijn voor je gezondheid 

Zeker nu we met de kou veel binnen zitten, is het goed planten in je slaapkamer en woonkamer te hebben. Planten staan niet alleen ontzettend leuk als accessoire van je interieur, maar zijn eigenlijk ook hartstikke goed voor heel veel andere dingen en zeker voor je gezondheid! Lees snel verder en kom erachter waarom. 

Schonere lucht 

Het is zeker geen nieuws dat planten de lucht zuiveren. Planten nemen namelijk stofdeeltjes af en verhogen de luchtvochtigheid. Dit helpt ook tegen een verstopte neus en zorgt dus voor een betere weerstand. Dat niet alleen, want ook schadelijke stoffen in de lucht worden afgebroken door planten. Ze verminderen stoffen zoals ammonia, benzeen, xyleen en formaldehyde en natuurlijk koolstofdioxide, dat omgezet wordt in zuurstof.  

Vermindert stress 

Uitzicht op de groene kleur van planten werkt rustgevend. Mensen die veel planten in huis hebben staan, hebben over het algemeen een lagere bloeddruk en voelen zich dus minder gestrest en meer ontspannen. 

Je wordt productiever 

Gek genoeg hebben planten meteen een voordeel voor je lichaam en geest wanneer je er alleen maar naar kijkt. Ze zorgen er voor dat het je hoofd leeg maakt, waardoor je je dus beter kunt concentreren en wat blijer voelt. Als je vaak thuiswerkt, hang dan een plant boven je bureau voor een productievere werkdag en zorg dat er op de werkvloer ook wat planten staan! 

Dit zijn een paar goede planten voor thuis: 

  • Klimop 
  • Lepelplant 
  • (Krul)varen 
  • Areca palm 
  • Sanseveria 

Je kan nooit te veel planten hebben. Nu hoef je natuurlijk niet de hele woonkamer om te bouwen tot jungle, maar 1 plant op elke 10 vierkante meter maakt al meteen verschil!  

Sharing is caring