Tiramisu 

Ingrediënten voor 4 personen  

  • 3 eieren  
  • 40 gr suiker 
  • 250 gr mascarpone 
  • 20 lange vingers (1 pak) 
  • 1 sterke afgekoelde koffie  
  • Cacaopoeder 

Bereidingswijze  

Zet een sterk kopje koffie en laat die goed afkoelen. Splits de eieren en gebruik als eerst het eigeel. Voeg suiker toe aan het eigeel en mix dit goed door elkaar, zodat het luchtig wordt. Mix vervolgens de mascarpone erdoor. Klop in een andere kom het eiwit stijf en spatel dit vervolgens door het mascarpone mengsel.  

Wanneer de koffie is afgekoeld kan je het in een diep bord schenken. Pak er een ovenschaal bij en dip de helft van de lange vingers in de koffie. Verdeel deze dan over de bodem van de ovenschaal. Giet vervolgens de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Herhaal deze 2 stappen nog een keer. Strooi er als laatst wat cacaopoeder overheen en zet dit in de koelkast. Om het nog beter te laten stijven kan je het beter een hele nacht in de koelkast laten staan. Eetsmakelijk!  

Sharing is caring