Hoe motiveer jij jezelf om juist in december te sporten?  

Lastig om te blijven sporten tijdens de feestdagen? Waarschijnlijk hebben veel mensen daar wel last van. Je hebt natuurlijk minder tijd en bent veel drukker bezig met andere dingen. Toch is het wel goed om te blijven bewegen, zodat je zonder zorgen toch van al die lekkernijen kan genieten.  

Routine 

Dit is iets dat heel erg kan helpen om je normale sportroutine aan te houden: proberen te blijven sporten op de dagen wanneer je normaal sport. Het is natuurlijk helemaal niet erg als je een keertje niet kan, maar zo blijf je wel fit.  

Wees niet te streng 

Natuurlijk is het goed om gezond te blijven en te blijven bewegen, maar vergeet niet dat het wel de feestdagen zijn. Je mag echt wel van pepernoten en kerstkoekjes genieten! 

Plan je moment in 

Het is goed als je een vast tijdstip hebt staan om te gaan sporten. Veel mensen vergeten het gewoon tijdens de feestdagen, maar als jij het op de planning hebt staan zal dat vast niet gebeuren en zo geef je jezelf een zetje om te gaan sporten. Misschien heb je helemaal geen zin, maar zodra je je sportkleding aan hebt en je Fit at Home work-out klaarstaat, is die motivatie zo weer terug!  

Maak een doel 

Misschien weet je dat je rond de feestdagen wel meer eet dan normaal en dat mag best. Maar misschien lukt het dan niet om na de feestdagen met een goed gevoel weer te gaan sporten. Leg daarom je doel niet te hoog en denk na over wat haalbaar is. Zo houdt dat jezelf ook gemotiveerd. 

Sport thuis 

Erg logisch dat je veel minder zin hebt om naar buiten te gaan met dit koude weer. Met Fit at Home sport je thuis voor de tv wanneer je wilt. Het kost ook nog eens minder moeite en tijd en zo blijf je toch gezond bezig in de winter periode!  

Hopelijk helpen deze tips jou om je wat motovatie te geven! En geniet lekker van de feestdagen.  

Sharing is caring