De meest gemaakte fouten bij planken  

Waarschijnlijk heb je weleens een plank moeten uitvoeren tijdens een Fit at Home work-out! Maar misschien maak je zonder dat je het eigenlijk door hebt toch een vaak gemaakte fout. Maar als je dat niet weet is de plank een stuk minder effectief! Wij hebben de meest gemaakte fouten voor je op een rijtje gezet.  

Je rug hol maken 

Deze fout komt toch wel het meest voor. Maar meestal gebeurt dit pas wanneer je al een paar seconden in de plank staat. Dit gebeurt namelijk vaak wanneer je moe wordt van je buik aanspannen. Je zal dan merken dat je met je rug naar de grond zakt en dat geeft veel spanning op je onderrug.  

Het optrekken van je schouders 

Wanneer je al een tijdje in de plank staat zal je merken dat je lichaam begint te trillen. Wanneer dit gebeurt is de kans groot dat je niet meer in de juiste houding staat. Zo kan je bijvoorbeeld dus met je schouders opgetrokken staan. Als dat zo is, probeer dan je schouders weer te ontspannen. Er komt namelijk behoorlijk wat spanning te staan op je schouders, rugspieren en nek.  

Je heupen laten zakken of omhoog duwen  

In de plank staan is best pittig voor je buikspieren. Na 30 seconden kan het even te zwaar worden voor je schouders wat er dan misschien voor kan zorgen dat je graag je heupen wilt laten zakken of juist omhoog duwen. Op die manier krijgen je buikspieren namelijk rust.  

Omhoog kijken 

Tijdens de plank ben je geneigd om even een andere kant op te kijken dan naar de mat, maar door dit te doen verandert je houding, wat ervoor dat de plank niet meer zo effectief is.  

De plank te lang volhouden  

Misschien heb je jezelf weleens uitgedaagd om te kijken hoelang je de plank volhoudt, maar dat is niet het meest slimme. Hoe langer je namelijk de plank volhoudt, hoe minder goed je in de houding blijft staan.  

Sharing is caring