7 dingen die weinig tijd kosten en je leven verbeteren 

Wij hebben een paar kleine dingentjes opgeschreven die je leven verbeteren op een positieve manier. Het is altijd fijn als je iets doet wat je een goed en fijn gevoel geeft! 

Beweeg elke dag 

Beweging is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook mentaal voel je je een stuk beter als je elke dag eventjes beweegt. Wat je doet maakt niet uit, al is het een korte wandeling. 

Hou het opgeruimd 

Opruimen kan iets zijn waar je vaak erg tegenop kijkt. Dus als je elke dag 1 of 2 dingen opruimt voorkom je troep en heb je nooit last van rommel. Je zult zien dat je hier veel meer energie van krijgt en alles fijn overzichtelijk hebt. 

Pak je uitstel gedrag aan! 

Het gene wat je moet doen, moet toch gebeuren en als je er geen zin in hebt, hoe fijn is het dan als je het al lekker gedaan hebt. Je moet het uiteindelijk toch gaan doen, dan maar beter meteen! Daarnaast is uitstelgedrag slecht voor je gezondheid en je ontwikkeling. 

Zorg dat je voldoende slaap krijgt 

Voldoende slaap is voor zo ontzettend veel dingen goed. Het zorgt ervoor dat je hersenen de tijd krijgen om te ‘reinigen’. Zo kan je de volgende dag mentaal en fysiek fijn de dag door. 

Probeer altijd goed te communiceren  

Goede communicatie zorgt er voor dat mensen samen blijven en zich gehoord voelen. Als je elkaar goed begrijpt voorkom je problemen. Als je bijvoorbeeld iets niet fijn vindt, kun je dat beter meteen aangeven. Dan kunnen kleine probleempjes meteen opgelost worden! 

Pieker niet 

Probeer de problemen in je hoofd op te schijven zodat je niet in zo’n negatieve sfeer blijft hangen. Of probeer de positieve kant te zien! Dit kan je dagen veel beter maken. 

Probeer in contact te blijven met belangrijke relaties 

Natuurlijk moet alles niet alles van jouw kant komen, maar stuur je vrienden af en toe eens berichten. Een kort gesprekje met iemand om wie je geeft kan je een goed gevoel geven en het kost je ook nog eens nauwelijks tijd. 

Simpele veranderingen kunnen je leven een hele upgrade geven. Zoiets hoeft dus helemaal geen moeite te kosten!  

Sharing is caring