De makkelijkste oefeningen voor als je net begint met sporten 

Als je net begint met sporten is het altijd lastig om oefeningen te vinden waar je makkelijk mee kan beginnen. De meeste mensen willen gelijk vol gas beginnen, maar dit is juist allesbehalve wat je moet doen. In dit artikel lees je meer over welke oefeningen het makkelijkst zijn om mee te beginnen. 

Beginnen met fitness 

Als een beginner kan het wat onwennig of spannend zijn om naar de sportschool te gaan. Het kan heel apart voelen en je weet misschien niet zo goed waar je moet beginnen. 

Je bent niet de enige die het starten moeilijk vindt, de meeste mensen hebben hier moeite mee. 

Voordelen van fitnessen 

Het is voor veel mensen wel duidelijk dat fitness goed voor je is. Maar wat zijn nou de voordelen van fitness? 

Fitness is erg goed voor je mentale gesteldheid. Tijdens het trainen kun je je hoofd even helemaal leeg maken en tot jezelf komen. Dit is een goede reden voor veel mensen om aan fitness te beginnen. Je kunt met fitness goed werken aan je fysieke doelen. Of je nu een betere conditie wilt opbouwen of meer kracht wil opbouwen fitness maakt het allemaal mogelijk. 

Goed beginnen met deze oefeningen en tips 

Begin met een goede warming-up 

Begin je training altijd met goed je lichaam opwarmen. Zorg ervoor dat je spierenwarm zijn voor je ze zwaar gaat belasten. Een rustige opbouw in je training zal zorgen voor betere prestaties. 

Combinatie van krachttraining en cardio 

Waarschijnlijk heb jij als je begint met fitnessen wel al een voorkeur voor krachttraining of cardio. Dit hangt van je fysieke doelen af en wat jij leuk vindt. 

Het beste is om cardio en krachttraining met elkaar te combineren. Als je doel is om kracht op te bouwen dan zul je meer krachttraining doen dan cardio. Maar toch is het verstandig om er een beetje cardio naast te doen voor je conditie en gezondheid. Zo heb je ook minder kans op pijntjes en blessures. Doe hier dus je voordeel mee! 

Volg een goed voedingsschema en trainingsschema 

Als je de beste resultaten wilt behalen is het van belang dat je een trainingsschema gebruikt die past bij jou lichaam, gewicht en leeftijd. Als een beginner is dit misschien iets minder van belang dan voor iemand die al een lange tijd sport.  

Als je net bent begonnen zul je al vaak snel veel resultaat boeken, omdat je met helemaal niks begint. Toch kan je maar het beste met een vast trainingsschema werken. Dit zorgt voor een vaste routine en voorkomt dat je de verkeerde dingen doet in de sportschool. 

Aan de slag met die oefeningen en tips voor een goede routine! 

Sharing is caring