Fruit met schil eten 

Veel mensen schillen hun fruit en groente eerst voordat zij het eten. Dit doen ze vaak, omdat ze niet van de smaak van de schil houden of het gewoon een beetje raar vinden. Dit is niet altijd nodig, want de meeste schillen zijn eetbaar en zelfs heel erg gezond! In dit artikel lees je welke vruchten een gezonde schil bevatten en wat er gezond aan is.  

Appel 

De meeste mensen weten dit al, maar de schillen van appels kunnen prima gegeten worden. De schil van appels bevat veel vezels, vitamine A en C en quercetine. Dat is een krachtige, ontstekingsremmende antioxidant. Als je appels eet let er dan wel goed op dat je de appels goed wast voordat je ze eet, want deze vruchten worden vaak bespoten met bestrijdingsmiddelen die niet zo goed zijn voor de gezondheid van de mens. 

Kiwi 

Bij het harige jasje van de kiwi zou je niet meteen denken dat je die kan eten. Toch is de schil eetbaar en het is zelfs zeer gezond. Er zitten veel vezels en antioxidanten in de schil van de kiwi. Daarnaast bevat de kiwischil ook nog eens veel goede vetten. Als je de kiwi met schil eet let dan wel op dat je de kiwi goed wast. 

Banaan 

Dit komt waarschijnlijk voor veel van jullie als een verassing. Bananen kan je in principe gewoon eten met schil en al. Niet iedereen zal het lekker vinden om banaan met schil te eten, maar het is dus wel mogelijk en ook nog gezond. In de schil zit onder meer vitamine B6, B12, magnesium en kalium. 

Veel citrusvruchten 

De schillen van citrusvruchten als citroen, limoen en sinaasappels worden vaak gebruikt als garnering, maar kunnen ook in zijn geheel gegeten worden. Net als bij de bananenschil is het de vraag of het nou wel echt zo lekker is. Zorg ervoor dat je de schil goed wast, voordat je het fruit opeet en kies als het mogelijk is voor biologisch gekweekte exemplaren.  

Wat voor fruit moet je absoluut wel zonder schil eten? 

Veel fruitsoorten kan je dus gewoon met de schil eten, maar er zijn een aantal fruitsoorten die je echt moet schillen. Dit komt omdat sommige schillen giftige stoffen bevatten of echt niet te eten zijn. Een avocado, ananas of passievrucht moet je dan ook altijd schillen. Hier zitten giftige stoffen in. 

Gooi dus niet alle schillen weg, maar eet ze op! 

Sharing is caring