Dit is waarom vervelen goed voor je is 

We zijn allemaal elke dag druk met werk of school en daarom is vervelen bijna een taboe geworden. Vervelen wordt door de meeste mensen als iets negatiefs gezien, alsof de dag anders gaat dan je het zou willen inrichten. Gelukkig is verveling helemaal niet slecht voor je en heeft het veel gezondheidsvoordelen! In dit artikel lees je over 5 voordelen van verveling. 

Het maakt je creatiever 

De beste ideeën krijg je vaak als je onder de douche staat of als je op bed ligt na te denken. Is dit herkenbaar voor je? Als je niks aan het doen bent kunnen je hersenen zich op iets anders focussen, waardoor er weer ruimte is voor creativiteit. De meeste wetenschappers hebben zelfs hun ontdekkingen gedaan toen ze aan het niksen waren. Dit geeft wel aan hoe belangrijk het kan zijn om even rust in je brein te hebben. 

Het maakt je kalmer en gelukkiger 

Als je je verveelt ga je al snel veel gebruik maken van je smartphone en zit je uren op social media. Door te veel smartphone gebruik kan je last krijgen van psychische klachten.  

Leg je telefoon dus lekker weg en zet je gedachte echt even op 0. Je ziet al gauw dat je kalmer wordt. Dit geeft je de tijd om jezelf op te laden en je zult zien dat je je daarna weer een stuk energieker voelt. 

Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling 

Neem af en toe een momentje om letterlijk en figuurlijk stil te staan, dan kan je erna met meer aandacht en focus doorgaan. Als je aan het niksen bent, kun je het best reflecteren op jezelf en je leven. Deze reflectie is zelfs belangrijk bij goed en gezond functioneren. 

Je kunt je beter concentreren 

In een omgeving met weinig prikkels merk je al snel dat je je beter kunt concentreren. Eigenlijk werkt je concentratie hetzelfde als je spieren, die hebben af en toe ook rust nodig. 

Je krijgt meer zelfvertrouwen 

Verveel je maar is lekker en neem een moment voor jezelf, nu zal je zien dat je er daarna juist beter voor een ander kan zijn. Heb jij van jezelf al moeite om hierin voor jezelf op te komen, oefen er dan vaker mee. Zo zorg je goed voor jezelf en groeit je zelfvertrouwen. 

Ga je dus lekker vervelen en leeg je hoofd! 

Sharing is caring