5x de leukste spellen tijdens Sinterklaasavond

5 december is het weer zover, pakjesavond! Een gezellige avond met vrienden of familie. Bij de meeste huizen komt Sinterklaas langs om cadeautjes te brengen, maar je kunt natuurlijk ook zelf cadeaus kopen en dat dan combineren met leuke en gezellige spelletjes. Wij hebben voor jou de 5 leukste Sinterklaasspellen op een rijtje gezet! 

Dobbelen 

Misschien wel het meest bekende spel tijdens Sinterklaasavond, namelijk dobbelen! Koop van tevoren allemaal 3 cadeaus van maximaal 5 euro. Om de beurt gooi je met een dobbelsteen, bij elk cijfer hoort een opdracht. Alle opdrachten nog even op een rijtje: 

Ronde 1: (jongste speler begint) 

 1: Pak één cadeau van de stapel. Let op, nog niet uitpakken! 
2: Iedereen geeft al zijn cadeaus door naar rechts. 
3: Pak één cadeau van de stapel en geef het aan een van de spelers. 
4: Iedereen geeft één cadeau door naar links. 
5: Leg één cadeau terug op de stapel. 
6: Pak één cadeau van de stapel en pak dit uit. 

Start ronde 2 als alle cadeaus verdeeld zijn. Iedereen mag die cadeaus die bij hem/haar liggen openmaken! 

Ronde 2: 

1: Het spel draait om, de persoon voor jou mag weer dobbelen. 
2: Geef één van jouw cadeaus weg aan een andere speler naar keuze. 
3: Pak één cadeau van iemand anders af. 
4: De persoon na jou moet een beurt overslaan. 
5: Ruil met een andere persoon naar keuze één cadeau. 
6: Alle cadeaus naar links verplaatsen. 

Gezelschapsspel 

Ben je dol op spelletjes? Maak van sinterklaasavond een spelletjesavond. 30 Seconds is een echte aanrader! Voor jong en oud, het maakt niet uit. Ken je het spel niet? Het is heel simpel, je hebt namelijk 30 seconden de tijd om maximaal 5 woorden te raden. Snelheid en creativiteit zijn van belang. Om er een Sinterklaas twist aan te geven kun je cadeautjes toevoegen. Het aantal gerade woorden, bepaalt dan hoeveel cadeaus het team mag pakken. De regels hiervan kun je natuurlijk zelf bepalen. 

Quiz 

 Speel een (Sinterklaas)quiz! Bedenk als quizmaster leuke vragen over Sinterklaas of juist over je vrienden of familie. Als iemand de vraag goed beantwoordt, mag diegene een cadeautje pakken. Weet niemand het antwoord? Dan mag jij als quizmaster een cadeautje kiezen.  

Bingo 

Wil je het uitpakken van cadeaus op een andere manier aanpakken? Maak er een bingospel van! Heb je een volle rij? Dan mag je een cadeautje pakken! Een volle kaart? Pak dan het grootste cadeau dat voor jou is. 

Snoepgoed sjoelen 

Toevallig een sjoelbak in huis? Ga sjoelen met snoepgoed in plaats van sjoelstenen. Het makkelijkst zijn pepernoten, maar je kunt van alles uitproberen. Maak het nog leuker door allemaal 2 of 3 cadeautjes van maximaal 5 euro te kopen. Win jij de ronde? Kies dan een cadeau uit. Extra leuk, koop wat gekke cadeaus en laat ze ingepakt. De verrassing is des te leuker! 

Sharing is caring