Bewegend leren 

Lastig om een pitch in je hoofd te krijgen? Of een presentatie die je in korte tijd moet voorbereiden? Even wat beweging tussendoor kan je helpen met een betere concentratie! Hardop je pitch voorbereiden tijdens het lopen door de kamer kan al veel helpen. Maar hoe zit dat precies? Wij zochten het voor je uit. 

Waarom is beweging goed voor je brein? 

Beweging heeft veel positieve effecten op de hersenen. Het stimuleert de aanmaak van nieuwe hersencellen, bevordert het geheugen, vermindert kans op ziektes en het is goed voor de ontwikkelingen van je brein.  

Daarnaast heeft beweging een acuut effect op een betere bloedsomloop en daarmee dus energievoorziening voor de hersenen. Bewegen zorgt voor handige structurele veranderingen in de neuronen van het brein. Daarom zorgt beweging ervoor dat je je beter kan consenteren en dus makkelijker iets uit je hoofd kan leren terwijl je beweegt. 

De voordelen 

  • Bewegen is gezond. Beweging is natuurlijk altijd goed voor je, dus waarom dan niet tijdens het leren als het zo veel voordelen heeft. 
  • Beter zelfbeeld. Gek genoeg zorgt het voor meer zelfvertrouwen en sociaal gedrag. Ook heeft bewegend leren dus positieve effecten op je zelfbeeld. 
  • Betere concentratie. Je kunt je veel beter concentreren tijdens het stampen van een presentatie wanneer je dat af wisselt met beweging. Ook wandelen tijdens het leren doet wonderen als je je niet goed kan concentreren of als je het lastig vindt een presentatie uit je hoofd te leren.  
  • Meer plezier. Door er wat beweging in te gooien kan werk wat minder saai worden. 

Ook kinderen kan dit helpen. Heb je toevallig een kind die het leren van woordjes erg lastig vindt? Laat hen tijdens het overhoren door de kamer heen lopen. Die woordjes zullen zo in dat koppie zitten! 

Sharing is caring