Redenen om in de ochtend te sporten

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt om te doen in de ochtend, maar sporten in de ochtend kent veel goede redenen. Ben jij benieuwd wat die redenen allemaal zijn? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet! 

Je begint je dag gelijk goed  

Wanneer je je dag gezond begint is het voor jou ook makkelijker om die gezonde leefstijl vol te houden voor de rest van de dag. Na het doen van een work-out voel je je goed en ben je ook minder geneigd om te graaien naar ongezonde voeding. Je zal merken dat je de rest van de dag een beter humeur hebt, wat natuurlijk voor iedereen erg fijn is! ? 

Je hebt een betere concentratie 

Na het doen van een work-out ben je alerter dan daarvoor. En nee dat komt niet omdat je daarvoor nog moe was. Door te sporten word je bloedsomloop gestimuleerd en daardoor krijg je meer zuurstofrijk bloed in je hersenen. En dat geeft je de energie die je nodig hebt om je beter te kunnen concentreren.  

Je zal beter slapen 

Tijdens het sporten komt er adrenaline vrij wat ervoor zorgt dat je niet direct in slaap zal vallen. Door in de ochtend te sporten heb je daar geen last van en zal je dieper en langer kunnen slapen.  

Je hebt een vrije avond! 

Vind je het ook zo fijn om een avond vrij te hebben? Dat kan dus wanneer je in de ochtend gaat sporten! Je houdt in de avond dus meer tijd over om gewoon te relaxen of andere dingen te doen.  

In de ochtend sporten betekent niet per definitie dat je ook een stuk vroeger je bed uit moet komen. Al kom je 20 minuten eerder je bed uit om een work-out te doen is het nog goed. Het is namelijk wel belangrijk dat je genoeg slaap hebt!  

Sharing is caring