Begin met vurige voeding! 

Eet je altijd simpel eten en wil je meer pit in je eten? Begin dan eens met vurige voeding. Met vurige voeding bedoelen wij gerechten met kruiden en peper. Hieronder lees jij meer over of vurige voeding gezond is en welke vurige gerechten jij kan maken! 

Is vurige voeding gezond? 

Soms kan een beetje peper precies zijn wat erin je gerecht mist. Maar is peper in je eten nou wel zo gezond? Het antwoord op deze vraag is ja! In peper zit namelijk vitamine A en C die je bloedvaten versterken. Daarnaast zit peper vol met capsaïcine, een stof dat je bloed makkelijker door je lichaam laat stromen. Deze combinatie van vitamine A en C en capsaïcine zorgt voor gezonde hart- en bloedvaten en een stabiele bloeddruk. Chilipepers zouden ook helpen tegen een slechte cholesterol. Dus als je wil voeg dan eens wat vaker peper toe aan je gerechten.  

Gehaktbommetjes met vurige tomatensaus 

Gehaktbommetjes met vurige tomatensaus is een heerlijk vurig hapje dat simpel te maken is en ook nog eens lekker is als tussendoortje op bijvoorbeeld een feestje. Gehakt kan soms een beetje flauw zijn, maar dit gerecht geeft pit aan je gehakt. Dit gerecht bestaat uit gehakt, Cayenne pepers, knoflook, rozemarijn, zout en zelfgemaakte tomatensaus. 

Thaise kokossoep met kip rode curry en gremolata 

Deze soep is heerlijk om te serveren als voorgerecht. Soep is het perfecte voorgerecht, maar je denkt al gauw aan een simpele tomaten, erwten, groenten of kippensoep. Toch zijn er nog veel andere soepen uit verschillende keukens. Wij hebben deze keer een soep uit de Thaise keuken gekozen. De Thaise kokossoep is een heerlijke mix tussen kokos, kip, rode curry, gremolata en kippenbouillon. 

Vurig rijstgerecht met madame Jeanette peper en bakbanaan 

Dit is een compleet ander gerecht dan de gehaktbommetjes, maar zeker een aanrader. Dit is een heerlijk gerecht om als hoofdgerecht te serveren. De madame Jeanette geeft de pit in dit gerecht en de bakbanaan en rijst zorgen ervoor dat het niet te pittig is. Dit gerecht bestaat uit hartige bakbanaan, madame Jeanette, en Nigeriaanse rijst. Dit gerecht is al in 30 minuten klaar en laat zien dat vegetarisch eten niet saai hoeft te zijn 

Sharing is caring