Is kauwgum kauwen goed voor je? 

Af een toe lekker een kauwgumpje kauwen kan heel lekker en fijn zijn. Een kauwgumpje zorgt voor een lekkere frisse smaak en geur in de mond. Maar nu vraag je je vast af is kauwgum kauwen wel goed voor je? In dit artikel lees je meer over of kauwgum kauwen goed is en wat er dan precies goed aan is. 

Minder stress 

Ja kauwgum kauwen is goed voor je en kan zelfs zorgen voor afname van stress. Heb je bijvoorbeeld een date dan maakt een kauwgumpje het een stuk relaxter. Uit onderzoek is gebleken dat kauwgum kauwen de aanmaak van je stresshormoon laat dalen. Fijne bijkomstigheid: kauwgum voorkomt ook een droge mond. 

Meer focus 

Kauwgum kauwen zorgt ervoor dat je meer focus krijgt. Als je dus goed op je werk moet focussen is een kauwgumpje de oplossing. Uit onderzoek is gebleken dat reactie van kauwgum-kauwers korter is en ze hadden meer antwoorden goed. 

Betere darmwerking 

Als je last van je darmen hebt kan kauwgum kauwen goed werken. De zoetstoffen werken namelijk laxerend, waardoor de darmwerking eerder op gang komt. Maar eet niet te veel kauwgum, want door de laxerende werking kan je diarree krijgen.  

Cleaning effect 

Zoals de naam cleaning effect al aangeeft zorgt kauwgum voor een reinigend effect. Kauwgum zorgt ervoor dat bepaalde zuren minder kans krijgen om het gebit aan te tasten. Neem geen gewone kauwgum, maar suikervrije kauwgum om tandbederf te voorkomen. Bellenblazend en kauwend kleven de etensresten en bacteriën aan het gommetje, waardoor ze geen irritatie kunnen veroorzaken aan je tanden en tandvlees. 

Minder maagzuur 

Heb je iets te veel gegeten en heb je last van maagzuur? Kauw dan dertig minuten lang op kauwgum. Omdat kauwgum minder zuur bevat helpt dit om zuur in de slokdarm te neutraliseren. 

Minder snaaitrek 

Als laatste zou suikervrije kauwgum met een sterke mintsmaak ervoor zorgen dat je snackbehoefte afneemt. Uit onderzoek is gebleken dat kauwgum de zin in fastfood onderdrukt, omdat je al een andere smaak in je mond hebt en daardoor de smaak minder lekker is. 

Dus pak je kauwgum erbij en ervaar de voordelen! 

Sharing is caring