De meest gemaakte fouten tijdens een burpe

Wanneer je een HIIT work-out aan het doen bent zal je waarschijnlijk ook een burpee moeten doen. Het ziet er misschien eenvoudig uit, maar toch is het niet heel moeilijk om een rijtje te maken van de meest gemaakte fouten. Ben jij benieuwd wat de fouten precies zijn? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.  

De meest gemaakte fouten  

Het wordt gebruikt als warming-up 

Heb jij weleens een warming-up gedaan waar een burpee in zat? Dan kan je die vanaf nu skippen! Je lichaam moet namelijk goed warm zijn wanneer je een burpee uitvoert. Het is misschien wel een oefening dat je volledige lichaam traint, maar het is geen goede oefening voor een warming-up.  

Te snel uitgevoerd  

Een burpee is niet voor iedereen de meest favoriete oefening en daarom komt het vaak voor dat ze hem dan zo snel mogelijk uitvoeren wat kan leiden tot het hebben van een slechte lichaamshouding en blessures. 

Je houdt je onderrug bol 

Wanneer je een burpee uitvoert is het belangrijk dat je je rug recht houdt in plaats van hol of bol. Merk je dat je het lastig vindt om je rug recht te houden? Blijf dan even staan wanneer je in de plank staat. Blijf jezelf controleren totdat je het op de automatische piloot doet.  

Schouders niet op de juiste plek  

Bij een burpee is het belangrijk dat je voldoende kracht hebt in je bovenlichaam. Tijdens de oefeningen moet je namelijk je ellebogen gestrekt houden. Wanneer je ze gebogen houdt kan het rug- en schouderpijn veroorzaken.  

Een burpee is een goede oefening wanneer je veel calorieën wilt verbranden tijdens een work-out, maar let er dan wel op dat je hem op de juiste manier uitvoert.  

Sharing is caring