Voordelen van rode wijn 

Rode wijn heeft misschien wel de meeste voordelen dan ieder ander type alcoholisch drankje. Dit komt door de stoffen die erin zitten. Rode wijn bevat namelijk een chemische stof die kan helpen met stress verlichting, genaamd polyfenol antioxidanten. Ook zit er in rode wijn resveratrol, dat van de schil van druiven komt. Bij witte wijn wordt deze schil verwijderd, maar dus niet bij rode wijn. Het heeft een aanzienlijk effect op de menselijke gezondheid. We geven je een paar voorbeelden! 

Hartgezondheid 

Je zou denken dat alcohol juist het tegenover gestelde doet. Rode wijn zorgt namelijk voor een lager risico op ontstekingen, hartzieken en vermindert de kans om te sterven aan een hartaanval. 

Minder snel ziek 

Rode wijn zit vol met polyfenolen, die je weerstand een boost geven. Polyfenolen zijn antioxidanten die mogelijk op lange termijn zorgen voor minder kans op ziekten zoals kanker en hart- en vaatziekten. Dit komt door een stof genaamd Novum die zorgt dat je bloed minder snel klontert. Ook kan rode wijn helpen om de voortgang van de ziekte Alzheimer te vertragen, al wordt dit nog steeds goed onderzocht.  

Beter gebit 

Rode wijn kan veel bacteriën tegen houden van het hechten aan de tanden en het speeksel in je mond en zo voorkomt het gaatjes. Het kan bijna net zo goed werken als de alcohol die je gebruikt voor het spoelen van je mond. Dit is natuurlijk geen excuus om je tanden niet te poetsen, maar het is wel mooi meegenomen! Af en toe een glas water drinken na een glas wijn kan ook geen kwaad om een paarse gloed op je tanden te voorkomen. 

Voordelen zijn er dus, maar natuurlijk gelden deze alleen als je met mate drinkt. Rode wijn is uiteraard geen vervanger voor je dagelijks gezonde drankjes en water. Te veel wijn kan schade geven aan je lever en andere lichaamsdelen.  

Sharing is caring