In je hoofd zitten

In je hoofd zitten. Een uitdrukking die ik heel vaak hoor. Waarom zitten er zoveel mensen in hun hoofd? Misschien wil je dit niet horen maar het betreft altijd mensen die zichzelf afleiden van situaties welke te maken hebben met angst of stress. Het is niet zo dat deze mensen dom zijn of de waarheid niet onder ogen willen zien maar ze weten niet hoe ze met die emoties om moeten gaan. Daarom zijn ze op zoek naar de ‘waarom’. Analyseren, piekeren, overdenken en misschien zelfs het los proberen te laten enkel en alleen als afleiding van hetgeen het werkelijk om gaat. De angst.

Is het helpend?

Nee absoluut niet. Het verandert de situatie niet en het gevoel wat je erover hebt ook al niet. En toch gaan ze ermee door hetzij bewust hetzij onbewust want zo zijn we nu eenmaal geprogrammeerd. Ik werk nu al een aantal jaren als hypnotherapeut en wil u hierbij bekennen dat ik het ook wel eens doe en daardoor begrijp ik heel goed wat je aan het doen bent, precies dát!! Vele mensen heb ik mogen helpen, begeleiden en zie ze niet vaker dan 4x binnen 6 maanden.

Het probleem zit in de onjuiste verwerkte informatie, met andere woorden; u hebt iets ooit opgeslagen op een verkeerde manier of op een manier die destijds werkte voor maar nu niet langer dient. Ik leg mijn cliënten altijd uit hoe het brein werkt, bewuste handelingen en on bewuste. Dat er tegenover een bewuste beslissing 20.000 onbewuste zijn. Zie dat maar eens in balans te krijgen in je eentje, dat lukt dus niet.

Wanneer je begrijpt wat er van binnen bij je gebeurt, wat werkt en wat niet werkt is de eerste stap naar de verandering. Daarna kan ik in samenwerking met de cliënt het onbewust brein gerust stellen en nieuwe afspraken maken. Op die manier lukt het u wel om los te laten en dat u niet langer overspoeld wordt door dat gepieker. U mag uit uw hoofd stappen. En daarnaast leer ik u ook nog eens hoe u uzelf in die fijne staat van complete ontspanning kan brengen.

Het enige wat u hoeft te doen is te luisteren naar mijn stem en mijn instructies te volgen.

Zo makkelijk is het!!

Fijne dag en warme groet,

Belinda

Sharing is caring