Beautyproducten om mooi oud te worden 

De tijd vliegt voorbij en we worden allemaal een dagje ouder. We willen allemaal een mooie volle bos haar hebben en geen rimpels krijgen. Natuurlijk krijgt iedereen op een keer rimpels en is het niet voor altijd te voorkomen. Toch zijn er anti-aging producten die ervoor zorgen dat je mooi oud wordt. In dit artikel lees jij welke beautyproducten ervoor zorgen dat je mooi oud wordt. 

Gebruik producten die bij jouw huid passen 

Heb je nog niet geëxperimenteerd met huidproducten en weet je niet of je een vette, gecombineerde of gevoelige huid hebt? Dan is de kans groot dat jij producten gebruikt die niet bij jouw huid passen. 

Om zeker te weten dat je de goede huidproducten gebruikt zou je je op zijn minst één keer moeten laten adviseren door een huidtherapeut of schoonheidsspecialist. Hij of zij kan dan je huidtype vaststellen en daarop gebaseerd een huidadvies geven. Want voor een droge huid heb je hele andere producten nodig dan bij een vette huid. 

Liever te weinig dan te veel schoonheidsproducten 

Reinigen is heel goed voor je huid en zelfs noodzakelijk, maar overreinigen is niet goed voor je huid. Door te veel huidverzorgingsproducten te gebruiken en te veel te cleansen, tast je de huidcellen aan.  

Gebruik producten zonder parfum en andere synthetische ingrediënten 

Ze geven de huidproducten vaak een lekker geurtje, maar goed voor je huid is de parfum niet. Huidverzorgingsproducten met parfum, kunnen zelfs voor vroegtijdige huidveroudering zorgen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! 

Een goede keuze voor een verzorgend product zonder parfum is arganolie. Arganolie is een 100% natuurlijk product zonder synthetische ingrediënten en is geschikt voor alle huidtypen. Het werkt hydraterend en gaat vroegtijdige huidveroudering tegen door de aanwezigheid van vitamine E. 

Smeer je iedere dag in met een zonbeschermingsfactor 

Te veel zon kan zorgen voor vroegtijdige huidveroudering. De zon droogt de huid uit en kan de huid beschadigen, met het gevolg van lijntjes en rimpels. 

Laat de zonnestralen niet je huid verpesten door iedere dag SPF te smeren. Ook als de zon niet nadrukkelijk aanwezig is. 

In veel moisturizers zit SPF, maar het is veel slimmer om een speciaal zonproduct voor je gezicht te gebruiken, het liefst met een SPF van 30 of hoger. 

Vergeet ook niet je handen in te smeren, deze zijn erg gevoelig voor vroegtijdige huidveroudering en staan constant bloot aan daglicht. 

Aan de slag met die tips voor een mooie verzorgde huid! 

Sharing is caring