Late night snacking

Eet jij stiekem in de avond veel ongezonde dingen? Of overdag te weinig waardoor je ’s avonds veel trek krijgt? Is dat eigenlijk wel goed voor je, of kun je beter na de avondmaaltijd niet meer eten? Wij hebben het voor je uitgezocht. 

Ongezond 

Veel mensen denken dat je ’s avonds niks meer verbrandt, maar dat is niet helemaal waar. Je spijsvertering werkt ’s avonds minder hard dan ’s ochtends, maar wanneer je laat nog iets eet, hoeft dat niet meteen te betekenen dat je daar dik van wordt of dat het slecht is voor je. Het is een kwestie van energiebalans en het ligt er natuurlijk aan wat en hoeveel je precies eet. Zolang je niet meer calorieën binnenkrijgt dat je normaal verbruikt is er niks aan de hand en kun je lekker van je avondsnack genieten.  

Slapen met een volle maag 

Heeft het invloed op je slaap? Je weet misschien wel dat het verteren van voedsel beter gaat als je rechtop zit en dat gaat dus langzamer als je ligt. Daarnaast kun je tijdens het verteren van eten tijdens je slaap last krijgen van maagzuur. Het kan zijn dat je hierdoor slecht in slaap valt of lichamelijk ongemak voelt. Verder heeft het geen invloed op je gezondheid. 

Dit kan je beter niet eten 

Er zijn een paar dingen die je beter niet kunt eten of drinken voor het slapen, zoals bijvoorbeeld cafeïne en zwaar voedsel. Het houdt je langer wakker en je kan daardoor onrustiger slapen. Ook is het slim niet te veel suiker laat op de avond te eten, want hier krijg je natuurlijk energie van, waardoor je ook minder snel in slaap valt. Dus zorg er in ieder geval voor dat je maaltijden licht blijven, om op die manier de slaperigheid te bevorderen. 

Het is dus best lastig te zeggen of late night snacking nou echt goed of slecht voor je gezondheid is, maar zolang je eet met mate en niet te ongezond kan het in ieder geval geen kwaad. Geniet dus maar lekker van je snack, want proberen te slapen met een rommelende buik is natuurlijk ook geen pretje!  

Sharing is caring