7 Tips voor vollere wenkbrauwen

Ieder mens heeft andere wenkbrauwen: van dun tot dik en van kort tot lang, het komt allemaal voor. Baal jij van je wenkbrauwen en wil je graag een vollere look? Er zijn vele manieren om je haargroei te stimuleren of je wenkbrauwen optisch voller te laten lijken. Hieronder staan een aantal tips om dit voor elkaar te krijgen. 

Niet meer epileren 

Stop met het gebruiken van een pincet. Je wenkbrauwen hebben 2 tot 3 maanden rust nodig voor het beste resultaat. Blijf je elke keer epileren dan verstoort dit het groeiproces. Het enige waarvoor je je pincet nog mag pakken is om tussen je wenkbrauwen te epileren en een eventueel verdwaalde haar te verwijderen. 

Wenkbrauwen verven 

 Een vollere uitstraling kan je ook behalen door je wenkbrauwen te verven. Soms lijken wenkbrauwen minder vol door de lichte kleur. Verven kan natuurlijk bij de specialist maar je kan het ook gemakkelijk zelf thuis doen.

Wenkbrauw serum  

Een serum creëert de beste omstandigheden voor nieuwe haargroei en beschermt daarnaast bestaande haartjes. Verwacht echter niet meteen resultaat, reken op minimaal 4 weken voordat je de eerste veranderingen ziet.  

Castorolie 

Deze olie bevat enorm veel vitaminen, proteïne en antioxidanten. Dit is een ideale voeding voor de haarwortels. Castorolie verhoogt de bloedsomloop in de huid en bevordert de haargroei. 

Voeding 

Een gezond eetpatroon draagt bij aan de groei van je wenkbrauwharen. Belangrijk zijn voldoende eiwitten, vitamine B, zink, ijzer en omega 3. Zorg dat je genoeg van deze voedingsstoffen binnenkrijgt voor de beste haargroei. 

Wenkbrauwen tekenen 

Wil jij je wenkbrauwen accentueren en extra definitie geven? Dan is tekenen de beste optie, kies voor een wenkbrauwpotlood en vul het op met een wenkbrauwpoeder. 

Wenkbrauwgel of vaseline 

Een wenkbrauwgel is een gel waarmee je de wenkbrauwen in model brengt en een kleurtje geeft. Optisch krijgen je wenkbrauwen hierdoor een vollere look. Simpel en makkelijk, dus zeker aan te raden. Een goedkoop alternatief is vaseline, die geeft je wenkbrauwen weliswaar geen kleurtje, maar heeft wel de hydraterende en beschermende werking. Daarnaast voelen je wenkbrauwen zachter aan en zien ze er glanzend uit.  
 

Sharing is caring