12 procent van de kinderen is te zwaar

Jong meisje dat Kids & Fun doen van Fit at Home

Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat 12 procent van de kinderen in Nederland te zwaar zijn. Kinderen houden van lekker eten en dat is ook erg normaal, maar buiten het feit dat ze van eten houden bewegen ze vaak niet voldoende op een dag.  

Overgewicht bij jongeren  

Het percentage van kinderen die te zwaar zijn zit nu op 12 procent. De meeste kinderen hebben matig overgewicht. Overgewicht kan komen doordat ze bijvoorbeeld te weinig bewegen op een dag of meer eten dan dat eigenlijk nodig is.  

Te weinig beweging  

Steeds meer kinderen bewegen te weinig. Zo worden ze bijvoorbeeld met de auto naar school gebracht, zitten ze niet op een sport, spelen ze amper buiten en zitten vooral thuis achter een beeldscherm. Dit zorgt ervoor dat kinderen onvoldoende beweging op een dag krijgen. De richtlijn voor kinderen van 4 tot 18 jaar is dat ze minstens iedere dag een uur aan matige inspanning doen. Denk hierbij wandelen, fietsen of buiten spelen. Wil jij ervoor zorgen dat je kind wat meer beweegt? Dat kan gemakkelijk met Kids & Fun! 

Kids & Fun! 

Bij Fit at Home hebben we Kids & Fun. Hier kunnen kinderen plezier hebben tijdens het dansen, ontspannen met yoga en lekker hun energie kwijt tijdens de work-outs. Bij Kids & Fun kan het allemaal! Zo kom je makkelijk aan dat uurtje bewegen toe.  

Word lid en start van nog met bewegen! 

Sharing is caring