Een budgetcoach!!! JIJ?? 

Veel van mijn klanten krijgen deze reactie. Behalve de uitroep, wordt er misschien ook stiekem gedacht “ppff wij gelukkig niet!”.  Gelukkig wordt er ook gereageerd met nieuwsgierigheid! En is de interesse en het verlangen gewekt. Want wie wil er nou geen rust in de financiën en weer kunnen sparen! 

Hobbels 

Dan is er echter nog een hobbel te nemen. Wanneer je een partner hebt, ben je niet de enige die hierover gaat. Meestal is één van de partners klaar met het financiële gedoe van geld schuiven en tekort komen. De ander vraagt zich mogelijk nog van alles af voordat hij of zij enthousiast wordt: 

⁉️ Waarom zou ik geld uitgeven als ik nu geld tekort kom? 

⁉️ Dan mogen we straks niks meer en moeten we van alles! 

⁉️ Ze gaat ons echt geen geld geven dus wat kan er veranderen, behalve dat het geld kost!? 

⁉️ We moeten dit gewoon zelf kunnen, want als we …. en …. want…. en jij….! 

⁉️ Wat als het ongemakkelijk wordt? 

Allemaal begrijpelijke vragen en angsten.  

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Ik als budgetcoach begrijp de angst om geld uit te geven zonder te weten waarom en wat het dan brengt. En als budgetcoach weet ik ook dat het heel eng is om je veilige vertrouwde leventje op te schudden. 

Want dat is natuurlijk wat er gebeurt! Iedereen begrijpt dat er verandering nodig is om geld over te houden en om financiële rust te krijgen. Wanneer je namelijk blijft doen wat je tot nu toe deed, blijft er financiële chaos. Blijf je schuiven met geld. Blijf je iedere maand geld tekort komen. Blijven jullie vervelende en irritante gesprekken of uitvallen over geld houden. 

En misschien nog wel het ergste van alles. Blijft er nooit geld over voor dromen en/of wensen waarvoor gespaard moet worden: studie van de kinderen, een mooie reis met het gezin, verbouwing in huis of een andere auto om maar wat voorbeelden te noemen. 

Kan het erger? 

Na een ruzie, na een dure maand, na een rekening niet kunnen betalen, na voor de derde keer op rij geld van de spaarrekening moeten halen…. Er komt een moment dat het duidelijk is: 

Je gaat investeren in een financieel ontspannen leven! 

En dan komt er een moment dat we samen aan tafel zitten en bij negen van de tien mensen gaat dan het volgende door het hoofd:  

“Wat zal ze vinden van de manier waarop we met ons geld omgaan. Dit is zo confronterend!!” 

Ik kan iedereen gerust stellen die zich nog van alles afvraagt. Maar wie kan dat beter dan mensen die de stap al hebben gezet… 

We hebben allebei een goede baan. Maar sinds de komst van onze kleine man en de wereld waarin alles duurder wordt, zagen we ons spaargeld slinken in plaats van groeien. Na lang wikken en wegen hebben we contact opgenomen met Caroline. Daar hebben we geen moment spijt van! Ze luistert en denkt mee. Legt geen regels op maar zoekt samen naar oplossing binnen onze comfortzone. Ze komt met zoveel handige tips en tricks die je aan het denken zetten en bewuster maken van je uitgaven en het leven zelf. Super gaaf om met haar de financiën weer inzichtelijk te krijgen. We raden het iedereen aan. Wacht niet tot het te laat is, maar grijp in als het nog kan! 

Nieuwsgierig naar meer informatie? Check mijn website www.budgetcoachwaddinxveen.nl.

Sharing is caring