Dit is waarom het goed is voor je relatie om met aparte dekens te slapen 

Je kent het vast wel. Je wordt weer wakker, omdat je partner alle dekens heeft afgepakt. Wakker worden van de kou is nooit leuk en je kunt er ook flink humeurig van worden. Midden in de nacht wakker worden is allesbehalve prettig, dus hoe kan je dit ‘touwtrekken’ voorkomen? Wij vertellen jou waarom je beter met aparte dekens kunt slapen.  

Aparte dekbedden 

Elke avond je dekens weer terug moeten trekken naar jou kant, is op een gegeven moment ook niet meer leuk. Voordat het echt bont wordt en een van jullie op een andere kamer gaat liggen, zou een apart dekbed de oplossing kunnen zijn. Dit kan veel invloed hebben op je slaap en relatie.  

Betere nachtrust 

Als je als koppel vaak worstelt met de dekens en je partner meer beweegt in zijn slaap, zijn aparte dekens de oplossing. Een goede nachtrust is heel belangrijk, en de hele tijd wakker moeten worden omdat je dekens weer afgepakt zijn is niet fijn. Iedereen heeft een andere comfortabele slaapomgeving. Eigen dekens is dus helemaal zo gek nog niet. Dan kan je ermee doen wat je wilt tijdens je slaap, zonder dat je de ander ermee stoort. Ook houdt iedereen van een andere temperatuur tijdens het slapen. Als je het dus koud krijgt, kan je lekker je eigen deken helemaal gebruiken voor jezelf, zonder je partner er mee lastig te vallen. Je kan dus zelf beter bepalen wat voor jou werkt.  

Intimiteit 

Natuurlijk is samen slapen onder één dekbed meer intiem en kan het ook je band versterken. Het kan een gevoel van veiligheid en zekerheid geven. Maar als het slaapproblemen oplevert is toch handig om nog een keer na te denken over aparte dekbedden.  

Sharing is caring