Hier moet je op letten als je aan een fietssport begint 

Fietsen klinkt heel eenvoudig, maar toch zijn er een aantal belangrijke dingen die je moet weten. Het is niet even een rondje fietsen en dan ben je klaar. Het vraagt om een bak inspanning en toewijding en misschien twijfel je of dat voor jou weggelegd is. Wij helpen je op weg, zodat je goed kan beginnen en met zelfvertrouwen op de weg kunt.  

Fiets die past bij je rijstijl 

Als eerste beginnen we met de fiets. Het is natuurlijk belangrijk dat je een goede fiets kiest, die past bij de sport die je doet. Als je gaat racefietsen, is het fijn om een zo licht mogelijke fiets te hebben met smalle banden. Ga je mountainbiken dan mag de fiets juist iets zwaardere en dikkere banden hebben. Kies een fiets die past bij je rijstijl en fiets vooral wat rondjes voordat je er een aanschaft.  

Gebruik je kop, helm op! 

Je ziet er tegenwoordig steeds meer mensen mee fietsen. Het wordt meer aangeraden om een helm te dragen tijdens het fietsen. Wil je veel gaan fietsen en avontuurlijke wegen over, dan is een helm erg handig om te dragen. Kies een leuke die goed zit en bij je fiets past en wees een hersenschudding of erger voor.  

De juiste kleding 

Op een fiets kan het erg koud zijn of juist super warm. Koop passende kleding voor op de fiets dus. Als je wilt gaan mountainbiken en door het bos heen wilt fietsen, moet je oppassen voor takken en brandnetels. Dan is het verstandig om een pak uit te zoeken die wel genoeg lucht doorlaat. Bij wielrennen heb je juist weer andere kleren nodig. Verdiep je hier dus goed in of laat je specialiseren bij een fietswinkel.  

Eigen rijstijl 

Als je net begint met fietsen, leer je al snel wat je voorkeuren zijn. Misschien fiets je liever alleen of fiets je toch liever met een groepje. Misschien wil je wel meedoen aan een wedstrijd of wil je naar je werk gaan fietsen. Het kost alleen wat tijd en inspanning om hierachter te komen. Probeer dus van alles en kijk wat je wel en niet leuk vindt.  

Sharing is caring