Effectieve oefeningen voor je armen

Als er een bepaalde spiergroep is waar mensen snel weer mee stoppen om te trainen zijn het wel je armen. Het trainen van je armen wordt vaak vergeten, maar is wel belangrijk om te trainen en dat kan je heel makkelijk doen met een paar simpele oefeningen. Wij hebben voor jou 4 oefeningen op een rijtje gezet. Doe deze oefeningen 2 tot 3 keer per week en je zal verschil gaan zien.  

Biceps curl  

Ga rechtop staan met je voeten iets uit elkaar, maar niet te ver. Houd in beide handen een gewichtje vast of eventueel twee flesjes water en je hebt je armen langs je lichaam. Buig dan je rechteronderarm en kom met je hand tot ongeveer je schouder. Kom dan weer terug met je arm en wissel dan van kant. Herhaal dit 15 keer per arm.  

Arm raise  

Ga met je benen op heupbreedte staan en houd in iedere hand een gewichtje vast of eventueel twee flesjes water. Laat je armen langs je lichaam hangen en je gewichtjes heb je bovenhands vast. Kom vervolgens met je rechterarm omhoog tot ongeveer je schouders. Probeer je arm zo gestrekt mogelijk te houden en breng je arm dan weer terug. Wissel dan van kant en herhaal dit 15 keer per kant.  

Side raise 

Ga met je voeten op heupbreedte staan, in beide handen een gewichtje of een flesje en houd je armen langs je lichaam. Breng dan met gestrekte armen je armen omhoog tot je schouders en kom dan weer langzaam terug. Herhaal dit 20 keer.  

Plank  

Kom in een plank staan op je onderarmen. Je voeten staan iets uit elkaar, je ellebogen heb je recht onder je schouders en je maakt één rechte lijn van je lichaam. Span je buikspieren goed aan en houd dit 30 seconden vast en als het lukt voor 1 minuut.  

Sharing is caring