Dagdromen is goed voor je!

Zit je alweer even in een meeting, maar ben je in gedachten op het strand? Je bent een echte dagdromer. Verlies jij de grip op de realiteit of is dagdromen juist goed voor je? We zochten het voor je uit. 

Rust zorgt voor dagdromen  

Je hebt het vast weleens gemerkt. Ben je druk bezig met een taak of activiteit dan is er geen ruimte om te dagdromen. Maar hoe zit dat? Het hersengebied dat tijdens het dagdromen wordt gebruikt, is ook het gebied dat je nodig hebt voor veeleisende taken. Je kan dus niet dagdromen en geconcentreerd werken tegelijk. Richt je je aandacht dus op een taak dan wordt het dagdromen minder actief. Stop je met deze taak dan neemt het dagdromen je gedachtes weer over.  

De echte wereld is saai 

Dromen die je ‘s nachts ervaart zijn een goed voorbeeld van dromen die omgevingsafhankelijk zijn. Tijdens deze dromen verwerk je de prikkels van overdag. Dagdromen werkt anders. Hierbij dwaal je langzaam weg in je eigen fantasiewereld. Ben je in gesprek en dwaal je af, dan kan het zomaar zijn dat je niet hoort wat er gezegd wordt.  

Voordelen van dagdromen 

Alleen een rustig brein kan dagdromen, een groot voordeel zou je kunnen zeggen. Maar er zijn nog veel meer voordelen.  

  1. Ambitieus 

Alles begint ooit een keer met een droom. Door te dagdromen leer je jezelf en je verlangens kennen. Heb jij altijd al voor je gezien dat je een belangrijke baan had op een groot kantoor? Misschien moet je je eens gaan afvragen of je deze visie werkelijkheid kan maken. Het blijft niet voor niks in je gedachten dwalen. 

  1. Creatief 

Door te dromen en erover na te denken kan je een beeld creëren. Hoe je iets voor je ziet in de toekomst, hoe je iets kan aanpakken of hoe je je idee visueel kan maken. Het geeft dus een flinke boost aan je creativiteit. Dagdromen zorgt ervoor dat je je hersenspinsel de vrije loop kan laten en daarmee prikkel je je creativiteit optimaal.  

  1. Geluk  

Door te dagdromen visualiseer je eigenlijk je droomleven. Wie wil dat nou niet. Tijdens het dagdromen kan je op de beste ideeën komen. Het is dan ook belangrijk verrassend en nieuwe dingen te doen. Dus maak er gebruik van! Nieuw ervaringen maken een mens gelukkig!  

Sharing is caring