Hoe verminder je kraaienpootjes?

Die welbekende lachrimpels op je gezicht noem je ook wel kraaienpootjes. Niet alle vrouwen zijn blij met die lachrimpels. Ben je benieuwd hoe ze ontstaan en hoe je ze kan verminderen? Wij leggen het je allemaal uit.  

Hoe ontstaan kraaienpootjes? 

Kraaienpootjes zijn de rimpels rondom je ogen die tevoorschijn komen wanneer je aan het lachen bent. Het is eigenlijk iets positiefs wanneer de kraaienpootjes zichtbaar worden, want dat betekent dat je plezier hebt. Maar waar komt de naam kraaienpootjes precies vandaan? Het heeft deze naam gekregen omdat het een vorm heeft van kraaienpootjes.  

Wanneer je moet lachen trekt je huid rondom je ogen samen en daardoor ontstaan er de lachrimpels. Wanneer je nog jong bent verdwijnen de rimpels weer wanneer je klaar bent met lachen, maar wanneer je al wat ouder bent gebeurt dat niet meer. De lachrimpels blijven dus zichtbaar en je hebt dan kraaienpootjes.  

Hoe kan je kraaienpootjes verminderen? 

Kraaienpootjes helemaal voorkomen dat is niet mogelijk tenzij je bijvoorbeeld kiest voor botox, maar je kan de kraaienpootjes wel verminderen op een natuurlijke manier. Hoe dat precies zit leggen wij je graag uit.  

Zorg voor voldoende hydratie  

Door je huid goed te hydrateren krijg je een spoelere en zachte huid. Doordat je huid soepel is kunnen de lachrimpels makkelijker terugtrekken. Op deze manier kan je het krijgen van lachrimpels zo lang mogelijk uitstellen.  

Je leefstijl  

Het hebben van een gezonde leefstijl is voor veel dingen heel belangrijk en zo dus ook voor het verminderen van lachrimpels. Je leefstijl heeft bijvoorbeeld veel invloed op je gezondheid, maar ook op huidveroudering. Zorg ervoor dat je voldoende slaap krijgt, veel vitamines binnenkrijgt en goede voeding eet.  

Zonbescherming  

Je hebt het waarschijnlijk al 100 keer gehoord, maar UV-straling zorgt ervoor dat je huid sneller verouderd en hierdoor ontstaan de rimpels net iets eerder dan waar je op hoopt. Probeer je ogen dus goed te beschermen door bijvoorbeeld een zonnebril te dragen of een hoed.  

Je hoeft kraaienpootjes natuurlijk niet alleen van de negatieve kant te bekijken, maar je kan het ook zien als dat je gewoon veel lol hebt gehad en nog steeds hebt.  

Sharing is caring