5 typen slapeloosheid verborgen in je karakter

Uit onderzoek is gebleken dat er een verband is tussen slapeloosheid en je karakter. Benieuwd hoe en wat? Wij hebben het voor je uitgezocht.  

Soorten typen slapeloosheid  

Dankzij meerdere vrijwilligers en mensen van het slaapregister is er uit het onderzoek gebleken dat er 5 soorten type slapeloosheid zijn. Uit alle gegevens die zijn verzameld zijn er 5 overduidelijke karaktereigenschappen naar boven gekomen bij de mensen met slaapproblemen. Zie hieronder de 5 soorten typen slapeloosheid.  

Type 1 

Dit soort type mensen zijn over het algemeen emotioneel instabiel. Ook kunnen ze last hebben van neuroses, somberheid, hyper zijn en kunnen erg lang van slag zijn om bepaalde dingen in hun leven.  

Type 2 

Het grootste deel van de mensen die hebben meegedaan aan het onderzoek zijn type 2. Deze mensen zijn matig stressgevoelig en zijn heel gevoelig voor beloningen.  

Type 3  

Deze mensen zijn niet bepaald heel gevoelig voor stress en op emotioneel gebied vrij vlak.  

Type 4 

Dit type zijn toch wel de beste slapers van alles types. Ze zijn niet echt gestrest, maar kunnen wel behoorlijk heftig zijn wanneer er iets belangrijks aan het gebeuren is. 

Type 5  

Deze mensen worden niet echt beïnvloed oor belangrijke gebeurtenissen. Maar dat niet alleen, ze hebben namelijk ook amper last van stress. Toch hebben ze wel last van slapeloosheid ondanks dat er niks belangrijks gebeurt.  

Herken jij jezelf in één van deze types? Met deze onderstaande tips zal het je zeker lukken om makkelijker in slaap te vallen en ook een betere nachtrust te hebben.  

  • Krijg voldoende ontspanning overdag  
  • Houd je kamer goed donker  
  • Vermijd beeldschermen voordat je gaat slapen 
  • Neem geen cafeïne voor het slapengaan  
  • Doe wat yoga of meditatie voor het slapen 

Sharing is caring