Deze piercing helpt tegen migraine 

Heb jij vaak last van migraine? Dan weet jij als een van de beste hoe pijnlijk een migraineaanval kan zijn. Het enige wat helpt is een pijnstiller, donkere kamer en even de stress uit de weg gaan. Maar wist je dat een piercing ook kan helpen? Er wordt bewezen dat je met de daith piercing, van je migraine af komt! Of dat echt zo is, lees je hieronder. 

Daith piercing 

Kan je de pijnstillers vervangen voor een piercing? De piercing zou goed werken tegen migraine omdat het bepaalde accupunctuurpunten in het oor zou stimuleren. Toch is het voor iedereen wel verschillend. De een merkt daadwerkelijk verschil, terwijl de ander zijn aanvallen blijft houden.  

Onderzoek 

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat de piercing helpt bij het voorkomen van een migraineaanval. Aan 1107 personen met een daith piercing werd gevraagd of hun migraineaanvallen waren verminderd. En bij 64% was dit wel het geval! 

Veel mensen die last hadden van migraine, kunnen nu weer slapen en hoeven minder medicatie te slikken. De aanvallen zijn bij de meeste gevallen erg verminderd en zijn er erg blij mee.  

Wel wordt ook aangegeven dat bij sommige de migraine aanvallen na 2 a 3 maanden weer terugkwamen. Vaak is de piercing dan geheeld, en kan daardoor de hoofdpijn weer terugkomen. 

Zelf proberen 

Waarom zal je jezelf vol stoppen met medicijnen als een piercing helpt. Bekijk zelf wat voor jou werkt en misschien verminder je jouw migraine straks ook! 

Sharing is caring