Haren wassen met zilvershampoo 

Zilvershampoo 

Zilvershampoo is een paarse/ blauwkleurige shampoo die de gele gloed uit je haar haalt. Het maakt je haarkleur tijdelijk wat koeler. In het kleurenwiel staan blauw en paars tegenover de kleur geel en oranje. Als je dit mengt, heffen ze elkaar op. Hierdoor krijg jij een lichtere toon in je haar.  

Hoe gebruik je zilvershampoo? 

Zorg dat je haar nat is. Breng het daarna goed aan in de lengte van je lokken en punten, precies op de gele zones. Masseer de shampoo lichtjes over de hoofdhuid, anders blijft het paars zitten op je hoofdhuid, ook na het afspoelen en drogen.  

Er zijn veel verschillende soorten droogshampoo’s. Je hebt krachtige formules met sterk corrigerende kleurpigmenten of milde sulfaatvrije met hydraterende eigenschappen.  

Als je de zilvershampoo wilt gebruiken, is het verstandig om daarvoor eerst je haar te wassen met shampoo. Je haar kan dan de pigment beter opnemen. Spoel alles goed uit en was goed je handen, anders blijf je de paarsige kleur zien.  

Ben je van nature blond, grijs of wit? Dan moet je de shampoo niet te lang laten zitten. Wij raden je dan aan om het 1 minuut te laten zitten.  

Ben je van jezelf niet blond of heb je highlights laten zetten? Dan kan je het iets langer laten zitten, ongeveer 5 minuten.  

Gaat het toch niet goed en is je haar nu lavendelkleurig? Was 2 keer goed je haar met shampoo en het is weer weg!  

Zilvershampoo op bruin haar 

Heb je bruin haar? Ook dan kan je zilvershampoo gebruiken. Het kan de warme geeltonen vervagen, en helpt dus super goed bij highlights. Wel is het zo, hoe donkerder je haar, hoe minder je het effect van de zilvershampoo ziet.  

Hoe vaak na de shampoo het gebruiken? 

Elke dag met zilvershampoo wassen raden wij zeker af. Ongeveer 2 a 3 keer wassen met de shampoo is al voldoende. En anders om de 3 a 4 wasbeurten weer.  

Heb je droge beschadigde lokken? Dan kan je het gebruik van de zilvershampoo beter nog wat meer verminderen. Ga voor maximaal 1 keer per week.  

Sharing is caring