Deze handvatten zorgen ervoor dat jij niet meer zal kromlopen! 

Sommige mensen hebben moeite met het rechtop lopen in een goede houding. Veel mensen lopen, staan en/of zitten niet in een juiste houding, vaak is dit in een kromme houding. Het ziet er niet mooi uit en daarnaast is het ook niet goed voor je spieren en je lichaam. In dit artikel delen we een aantal handvatten met je om in de toekomst niet meer krom te lopen!  

Buik inhouden 

De eerste tip die we eigenlijk overslaan is de klassieke schouders naar achter en een rechte rug. Want iedereen snapt dat je die houding moet aannemen als je rechtop wil staan maar wat veel mensen vaak vergeten is dat daarbij ook je buik even iets moet inhouden. Wanneer je alleen denkt aan je rug en je schouders zul je zien dat je een holle rug bij jezelf creëert doordat je overdreven rechtop gaat staan.  

Deze holle rug kan ook weer voor allerlei vervelende klachten zorgen. Je zult zien dat wanneer je jouw buik wat inhoudt bij het aannemen van een rechte houding je ook niet meer zo last zult hebben van een holle rug. Probeer het maar eens uit in de spiegel!  

Je mag er zijn!  

Wanneer je snel de neiging hebt om met je schouders naar voren te zitten, staan of lopen is het goed om te onthouden dat je er gewoon mag zijn en dat mensen je mogen zien. Je ziet er echt veel mooier uit zonder dat je kromloopt onthoudt dat, daarnaast straal je ook veel meer zelfverzekerdheid uit als je rechtop loopt.  

Train je schouders, rug en nek  

Het laatste handvat wat we je willen meegeven is om je schouders, rug en nek te trainen. Dit komt omdat de spieren van deze onderdelen veel te maken hebben met of je kromloopt of niet. Waar kromlopen soms een oorzaak is van onzekerheid, is het in sommige gevallen ook de oorzaak van slappe spieren in je schouders, rug en/of nek. Het is daarom aan te raden hen ook voldoende te trainen.  Je kunt kiezen uit ontzettend veel oefeningen en daarin laten we je vrij! Het belangrijkste is dat ze effectief zijn en dat ze fijn zijn voor je om te doen, zo zal je namelijk zien dat je ze het langste volhoudt. Maar vergeet dit niet in het proces om minder krom te lopen het kan je namelijk goed helpen.  

Sharing is caring