Oefeningen voor sterke enkels

Door je enkels te versterken zorg je voor meer mobiliteit en stabiliteit. Zo kan je je enkels sterker maken door zittende of staande oefeningen. Ben jij benieuwd welke oefeningen het zijn? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.  

Touwtjespringen  

Je hebt dit vast weleens op het schoolplein gedaan tijdens de pauze, namelijk touwtjespringen. Dus pak je springtouw uit de kast en begin maar met springen!  

Zijwaartse sprong 

Ga met je voeten op heupbreedte staan en spring naar de rechterkant. Doe alsof je over een lijn moet springen. Je zet met beide voeten tegelijk af en je knieën blijven vooruitwijzen. Wil je het uiteindelijk wat moeilijker voor jezelf maken? Doe het dan op één been! 

Op je tenen staan  

Ga met je voeten redelijk dicht bij elkaar en kom op je tenen staan. Laat je voeten daarna weer zakken en herhaal dit een aantal keer. Als het nodig is kan je je altijd vasthouden aan bijvoorbeeld een stoel of het aanrecht.  

Zijwaarts zwaaien  

Ga met je voeten op heupbreedte staan en zwaai met je rechterbeen naar de zijkant en dat zo ver mogelijk. Kom dan weer langzaam terug en herhaal dit een aantal keer. Vervolgens wissel je van kant.  

Door je benen zakken 

Ga op je rechterbeen staan en buig je linkerbeen tot je heup. Zak dan nu voorzichtig en niet te ver door je rechterbeen. Herhaal dit een aantal keer en wissel dan van been.  

Sharing is caring