De beste koffietips

Je hebt een bakje koffie en je hebt een bakje koffie. We drinken het warme drankje iedere dag, maar hoe maak je nou een echt goed kopje koffie? Met deze 4 tips maak jij het lekkerste bakkie! 

Maak het regelmatig schoon 

Deze tip is misschien een beetje voor de hand liggend, maar oh zo belangrijk. Maak je koffiezetapparaat regelmatig schoon. Er kan kalk ontstaan in je machine wat zich gaat ophopen. Dit kan effect hebben op de smaak van je koffie en dat wil je natuurlijk niet. 

De temperatuur van je water 

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je koffie wil maken, maar het hebben van de juiste temperatuur is heel belangrijk. Zorg ervoor dat je water tussen de 90 en 96 graden is. Wanneer de temperatuur hoger is, kan je koffie verbranden. En wanneer het lager is, zal dat zorgen voor een verminderde smaakopname. 

Verse koffie  

Om een heerlijk bakkie koffie te maken is het heel goed om gebruik te maken van verse koffie. Of dat nou gaat om bonen, gemalen koffie of pads, het is belangrijk dat de koffie goed bewaard wordt.   

Kies de beste koffie 

Kiezen voor de beste koffie klinkt heel logisch en dat is het ook! Maar toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend. Heel veel mensen maken gebruik van de vaste patronen en experimenteren eigenlijk nooit met andere koffiemerken. Terwijl dat juist hartstikke leuk is om te doen en je hierdoor jouw nieuwe favoriet kunt vinden.  

Sharing is caring