Eet dit voor gezonde ogen 

Je ogen zijn vaak het eerste waar mensen naar kijken, dus die wil je graag laten stralen. Het is dus belangrijk om er goed voor te zorgen. Een gezonde levensstijl en voeding helpt ons super goed bij het beschermen van onze ogen. Dit kan door bepaalde voedingsmiddelen en vitamines. Van wortel is het al jaren bekend dat het goed is voor je ogen, maar wat kan je nog meer eten om je ogen gezond en stralend te houden? 

Vitamine A 

Vitamine A is één van de belangrijkste ingrediënten voor gezonde ogen. Als je een tekort hebt, kan dit leiden tot droge ogen en een verstoord nachtzicht. Vitamine A zit in dierlijke producten zoals vlees, vis en zuivelproducten. In lever zit ontzettend veel vitamine A. Regelmatig leverworst of paté eten geeft je dus een goede dosis vitamine A. Liever iets vegetarisch? Ga dan voor wortel, boerenkool, spinazie of andijvie.  

Vis 

In vis zit omega-3 wat super goed is voor je ogen. In zalm, tonijn en makreel zit de meeste omega-3. Het zijn essentiële vetzuren welke een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de ogen van baby’s en kinderen. Te weinig hiervan, kan leiden tot het droge ogensyndroom.  

Gekleurde voeding 

In voeding met felle kleuren zit veel carotenoïde. Ook andere antioxidanten vind je veel in voedsel met felle kleuren, wat enorm helpt bij het gezond houden van je ogen. Denk bijvoorbeeld aan paprika, mais, kiwi, rode druiven, pompoen en aardbeien.  

Mineralen 

Ook zijn mineralen erg van belang om je lichaam te helpen de voedingsstoffen in vitaminen op te nemen. Denk bijvoorbeeld aan zink en koper. In schelpdieren, rundvlees, melk, kaas en brood vind je veel zink en koper.  

Sharing is caring