ONVERWACHTE, BIJZONDERE ONTMOETINGEN IK HOU ERVAN!

Sinds ik mijn eigen coachpraktijk “Get Joy Coaching” heb post ik af en toe dingen op insta en Facebook. Net nadat ik gestart was had ik een afspraak met een nicht die al langer een coach- en mediatorpraktijk heeft. ‘Hoe deed jij dat in het begin?’ vroeg ik haar. Hoe heb jij je praktijk opgebouwd tot de succesvolle praktijk die het nu is?

Haar tip was; je moet “lawaai” maken! Je moet mensen vertellen wat je doet!

Dat doe ik dus, ik maak een beetje lawaai op insta en Facebook om mensen op de hoogte te houden wat ik doe om te wijzen op mijn interviews, o.a. in het Algemeen Dagblad, De Utrechtse Internet Courant en mijn columns op het platform Fit at Home health & Lifestyle enz.

Contact maken

Op insta zag ik dat een leuke vrouw mijn stories en berichten meerdere keren bekeken had en ik stuurde haar een DM. We kennen 3 personen gemeenschappelijk en ik vroeg haar hoe ze deze personen kende en wat ze precies doet.

Voor mijn werk als Business Owner van Forever vind ik het leuk om in contact te komen met mensen die het ook leuk vinden om mensen gezonder en fitter te maken, het leek erop dat zij ook iets op dit gebied doet. Ze reageerde op mijn berichtje en vertelde dat ze meerdere opleidingen op het gebied van vitaliteit en voeding heeft gevolgd maar daar nu niet actief meer iets mee doet. Wat ze wel graag doet is mensen inspireren en verbinden. Een goede vriendin van haar is ook coach en heeft een mindfulness praktijk of ze ons een keer aan elkaar voor kan stellen?

Nieuwe mensen ontmoeten en spreken vind ik erg leuk. Ik zei dat ik daar zeker voor opensta en vroeg of wij samen ook een keer koffietje zouden doen. Zogezegd zo gedaan en 1,5 week geleden hadden we om 10 uur een afspraak bij Buurten in Oost een van mijn favoriete plekken in Utrecht.

Koffie met een ‘vreemde’

Er kwam een hele mooie, charmante vrouw aanlopen en ik dacht dit moet haar zijn, ik herkende haar van haar profielfoto. We stelden ons aan elkaar voor en even dacht ik te zien dat ze me een beetje vreemd, verbaasd aankeek. Al snel hadden we een leuk, soms diepgaand gesprek en er kwamen gelijk een heleboel onderwerpen voorbij.

Na een tijd kwam het gesprek op de lunch in Bosch en Duin van een vriendin van haar waar we elkaar hadden gesproken. Dacht ze….

Ik zei ik ken die persoon niet, ik heb haar naam nog nooit gehoord en ik was ook niet op een lunch in Bosch en Duin. Oh?? Maar je bent toch jurist? Je bent toch coach en je coacht toch studenten? Eh ja… ik heb toch met jou in Bosch en Duin gesproken op die lunch? Even kreeg ik een kleine error in mijn hoofd want alles klopte, jurist, coach, coach voor studenten alleen was ik niet op een lunch geweest en had ik haar ook nooit eerder ergens gesproken.

We kwamen erachter dat ze een andere vrouw gesproken had en haar was gaan volgen op insta dacht ze maar in plaats daarvan was ze mij gaan volgen. Dit verklaarde ook waarom ze me in eerste instantie een beetje vreemd aankeek.

Wat een onwijs leuke ontmoeting was dit! Wat ben ik blij dat ze mij per ongeluk is gaan volgen op insta en dat daardoor onze paden gekruist zijn. Anders hadden we elkaar zeer waarschijnlijk nooit ontmoet. Waar ik ook echt heel blij mee ben, ze heeft me gekoppeld aan iemand in haar netwerk, diegene heeft met zijn bedrijf een toezegging gedaan voor een fonds waarmee ik 100 studenten kan helpen met betaalbare, laagdrempelige coachsessies.

Wij vrouwen kunnen jaloers zijn, achter elkaars rug om praten, onzeker zijn over onszelf en ons uiterlijk, anderen en ook onszelf onderuithalen. Hoeveel leuker is het om het anders te doen.

Komende dinsdag gaan we weer een koffietje doen, met een andere leuke vrouw. Ik loop al een tijdje rond met het idee een event te organiseren. Om vrouwen aan elkaar te verbinden, om (startende)vrouwelijke ondernemers de kans te geven hun netwerk uit te breiden. Maar ook een event om als vrouwen elkaar in onze kracht te zetten, te helpen, te stimuleren, te inspireren en te motiveren. Nu al heel veel zin in.

Ik zeg kom maar op met onverwachte, bijzondere ontmoetingen. Ik hou ervan!

Liefs, Caroline

www.getjoycoaching.nl

Sharing is caring