De sterke vrouw en haar verhaal.

Een sterke vrouw is de vrouw die helemaal niet sterk wil zijn en daar zelfs moe van is. Deze vrouw verlangt waanzinnig, bewust of onbewust, naar een plek waar ze zich veilig mag en kan voelen. Ze heeft iets anders nodig dan dat ze in haar eentje gewend is. De rode draad in haar leven is de behoefte aan gezien worden en erkenning.

Natuurlijk is ze krachtig en natuurlijk zien mensen dat maar dat is hoe ze is geworden en niet wie ze werkelijk is. Ze is sterk omdat het haar coping is, sterk omdat het haar manier van overleven geworden is. De enige manier om ‘veilig’ te zijn in de omgeving waarin ze zich bevond. En ze weet ook heus wel, met haar gezonde volwassen verstand, dat ze het alleen kan maar dat betekent niet dat dat hetgeen is dat ze wilt, nodig heeft of naar verlangt.

Zelfs in relaties, in verbinding met een man, is het te vaak dat ze haar gevoelige kant heeft moeten parkeren om niet zwak over te komen. Een inwendige strijd om te moeten vechten voor een plekje op het podium om gezien te worden en vechtend voor dat wat ze zelf verdient. Sterk en volhardend. Haar rug recht, borsten vooruit en met opgeheven hoofd. En dat, terwijl het haar geboorterecht is om veilig te zijn zowel fysiek als emotioneel. Iets wat haar nooit afgenomen had mogen worden.

En als die partner er wel is, vooraan staat omdat zij hem daar geplaatst heeft vaak op een voetstuk.

Waar is hij?
Hoe houdt hij haar vast?
Wat doet hij om haar te beschermen?
Hoe vaak vraagt hij haar wat ze van hem nodig heeft?

Zij heeft hem nodig, nodig voor haar veiligheid, nodig voor haar geborgenheid. Een veilige plek voor haar liefde en kwetsbaarheid. En dit klinkt misschien gek maar op een gegeven moment heeft ze hem nodig om sterk te kunnen blijven. Om de leiding uit handen te kunnen en durven geven zodat zij kan rusten.

Veeg haar tranen weg.
Hou haar hart vast.
Blijf naast haar staan.

Steun haar zoals ze hem ook alle jaren heeft gesteund. Zie haar kwetsbare en zachte kant en streel deze zodat ze kan versmelten met hem, hij die haar kracht kent en kwetsbaarheid beschermt. Iemand die zijn best doet haar te zien, te begrijpen en koesteren door vragen te stellen en te blijven stellen. Hij die wegblijft uit de oordelen, hij die uit het verleden kan stappen en samen met haar hand in hand in de toekomst kan stappen, samen geleerd van de valkuilen die ze in het verleden en onderweg zijn tegengekomen; daardoor samen sterker zijn geworden dan ooit.

Maar eigenlijk vecht ze voor het recht van iedere sterke vrouw. Denk daar aan wanneer je een sterke vrouw tegenkomt.

Heel veel liefs aan alle sterke vrouwen,

Belinda

www.verandernu.nl

Sharing is caring