Pilates oefeningen voor beginners

Pilates is een effectieve manier om aan je lichaam te werken. Deze onderstaande oefeningen zijn perfect om te doen wanneer je wilt beginnen met pilates.  

Leg raise 

Ga op de grond liggen, benen gestrekt en armen langs je lichaam. Til je rechterbeen zo ver mogelijk omhoog en ook zo gestrekt mogelijk. Breng dan langzaam je been naar beneden, maar raak de grond niet aan. Til je been dan weer zo ver mogelijk op en herhaal dit dan 10 tot 15 keer. Daarna kan je wisselen van kant.  

Hundreds  

Ga op je rug liggen, met je knieën gebogen en in een kleine crunch. Vervolgens til je je voeten op en maak je van je benen een hoek van 90 graden. Til je armen een klein stukje van de grond en houd ze gestrekt. Beweeg dan op een wat sneller tempo 100 keer op en neer met gestrekte armen? Wil je het zwaarder maken voor je core? Strek dan je benen. 

Roll up 

Ga op je rug liggen met je benen gestrekt. Leg je handen tegen elkaar gestrekt naar achteren. Kom dan met je bovenlichaam omhoog en rol dan weer langzaam terug. Herhaal dit 20 keer.  

Plank met twist  

Ga in een plank op je onderarmen. Zet je ellebogen recht onder je schouders en je voeten op heupbreedte. Breng je rechterhand omhoog en draai mee met je lichaam.  

Mountain climbers  

Ga in een hoge plank staan met je handen onder je schouders, en je voeten op heupbreedte. Maak een mooie rechte lijn van je rug en breng je rechterknie naar je borst. Kom dan weer terug in de plank en breng dan je linkerknie richting je borst. Herhaal dit 30 keer, dus 15 keer per kant. 

Sharing is caring