Oefeningen die meer calorieën verbranden dan hardlopen 

Boksen 

Boksen is een hele intensieve sport waarbij je hele lichaam flink moet werken. Boksen levert resultaten op in het gebied van calorieën, verbanding en toename van kracht. Je zult ook merken dat je steeds sterker wordt en het een goede sport is om af te vallen.  

Touwtjespringen 

Bij touwtje springen ben je erg intensief bezig en verbrand je al snel meer calorieën dan bij hardlopen. Als iemand van 70 kilo een uur intensief gaat touwtjespringen verbrandt hij daarbij 880 calorieën. Als dezelfde persoon 9 km per uur gaat hardlopen, verbrandt hij daarmee 715 calorieën.  

Dansen 

Het is de meest swingende manier om van je calorieën af te komen. Je moet dan wel een intensieve dans beoefenen, zoals salsa, ballet of zumba. Bij dansen gaat je lichaam flink omhoog en door de inspanning verband je sneller calorieën. Je spieren worden er ook sterker van en je blijft goed soepel.  

Schaatsen 

Met de winter is schaatsen de beste work-out. Je krijgt er een hele goede conditie van en sterkere spieren. Je traint je balans en kracht goed. Een uurtje schaatsen, verbrand je al zo makkelijk 400 calorieën mee.  

Crossfit  

Gewichtheffen bouwt een hoop spiermassa op en verbrand ook een heleboel calorieën. Misschien word je qua gewicht wel zwaarder, maar dit komt door de spiermassa die aan het groeien is. Als het goed is zie je ook dat je vetpercentage omlaag gaat en je spieren beter te zien zijn. Het verhoogt ook je stofwisseling en dit zorgt voor een afterburn effect.  

Roeien 

Bijna iedere sportschool heeft wel roeiapparaten. Deze moet jij dus ook zeker vaker gebruiken wil je lekker veel calorieën verbranden. Deze oefening is super goed voor je hele lichaam en je verbrandt er al snel heel wat calorieën mee. Maak het jezelf ook moeilijker door het roeien zwaarder te maken en kijk die calorieën er is afvliegen.  

Sharing is caring