Zo reinig en laad jij je edelstenen op 

Heb jij een edelsteen gekocht of gekregen dan is het belangrijk deze eerst te reinigen. Je wilt een krachtige een frisse steen in huis halen die vol positieve energie zit. We vertellen je alles over het reinigen van je edelstenen.  

Waarom reinigen? 

Edelstenen geven energie af maar nemen ook energie op uit hun omgeving. Bijvoorbeeld van mensen en dieren. Laten we de rozenkwarts als voorbeeld nemen. Deze steen helpt je om te houden van jezelf en nare gebeurtenissen van vroeger te verwerken. Je kan je voorstellen dat deze steen na een tijd ‘uitgeput’ is, omdat het jouw energie heeft opgenomen. Het is dan erg belangrijk om deze steen te reinigen en op te laden, zodat z’n werking weer optimaal is.  

Hoe reinig je de steen?

Water 

Wil je een steen reinigen, dan kan je de steen vijf minuten onder zacht stromend water houden. Dit is een snelle manier van reinigen maar wel de minst grondige. Voor een betere reiniging kan je de steen een hele dag in een bakje met water lekker. Doe dit in water zonder koolzuur. Het beste kan je bronwater gebruik. Bronwater is vrij van kalk, wat de steen kan aantasten. Spoel de steen door de dag heen af en ververs het water in het bakje. Zorg dat je maar één steen per keer in het bakje doet. 

Niet alle stenen kan je op deze manier reinigen. Houdt de chrysocolla, seleniet, calciet, celestien, preniet, pyriet en hematiet uit het water. Deze kunnen hierdoor breken of oxideren.  

Salie  

Een andere gemakkelijke en snelle manier van reinigen is door de steen door de rook van witte salie, Palo Santo of een mix van beiden te halen. Leg de edelstenen op een schaal, steek de salie of Palo Santo aan en draai rondjes om de schaal zodat de rook zich verspreid om de edelstenen.  

Opladen 

Heb je de edelsteen gereinigd, dan kan je deze weer voorzien van nieuwe energie. De verschillende methodes staan voor je op een rijtje: 

Zonlicht 

De meeste stenen zoals kristallen kan je opladen in de volle zon. Niet alle stenen kunnen hiertegen en kunnen verkleuren, uitdrogen en zelfs breken. Enkele stenen die niet tegen de zon kunnen zijn amethyst, aquamarijn, aventurijn, beryl, celestiet (celestien), fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, seleniet, woestijnroos rozenkwarts, toermalijn, turkoois. 

Maanlicht  

Het opladen van stenen in maanlicht is de ideale manier. Het opladen van stenen bij volle maan heeft ook effect achter glas. Je kan ze dus makkelijk in de vensterbank leggen. 

Sharing is caring