Deze natuurlijke dingen kunnen branden maagzuur verminderen 

Mensen die er last van hebben weten hoe vervelend brandend maagzuur kan zijn, sommige mensen hebben er dagelijks of wekelijks last van en de ander heeft het alleen wanneer eten of drinken bijvoorbeeld niet goed gevallen is. In dit artikelen delen we een aantal natuurlijke dingen met je die brandend maagzuur kunnen verminderen.  

Waarvan krijg je brandend maagzuur? 

Waarvan je brandend maagzuur kunt krijgen is per persoon verschillend en sommige mensen hebben er sneller en vaker last van dan de ander. Maar er zijn wel een aantal dingen die brandend maagzuur kunnen triggeren. Dat zijn onder andere: alcohol, koolzuurhoudende dranken, citrusfruit, koffie en sterke thee. Brandend maagzuur ontstaat doordat de sluitspier tussen de slokdarm en de maag niet helemaal goed sluit. Dit kan naast verschillend eten en drinken ook worden veroorzaakt door een grote maaltijd, overgewicht, een verstopping of zwangerschap.  

Natuurlijke dingen die kunnen helpen  

Ondanks dat er natuurlijk ook genoeg medicijnen op de markt zijn die kunnen helpen tegen brandend maagzuur, of de welbekende rennies. Hebben we in dit artikel voor je uitgezocht welke natuurlijke dingen kunnen helpen wanneer je last hebt van brandend maagzuur.  

Appelazijn 

Appelazijn kan om te beginnen goed helpen tegen brandend maagzuur. Je kunt het innemen door een lepel appelazijn in een glas water te mengen. Mocht je dit niet zo lekker vinden kun je het uiteraard ook door iets anders mengen, denk aan een smoothie.  

Gember/thee  

Het tweede natuurlijke product wat kan helpen tegen brandend maagzuur is gember. Het lekkerste is het om er gemberthee van te maken. Wanneer je een kopje gemberthee ongeveer 15 minuutjes voor een maaltijd inneemt kan het ervoor zorgen dat je geen last meer krijgt van brandend maagzuur.  

Wandel na het eten van een grote maaltijd 

Nadat je tijdens het avondeten een grote maaltijd op hebt is het vaak verleidelijk om direct op de bank te ploffen maar dit is voor je brandende maagzuur niet de beste keuze. Het is beter om gewoon even te gaan zitten of rustig even een korte wandeling te maken.  

Eet niet te snel en niet te grote porties 

De vierde tip is om niet te snel en te grote porties te eten in een keer. Wanneer je te snel eet kan het zijn dat er ook veel lucht mee komt. Op kleine hapjes kun je goed kauwen en daarnaast merk je ook beter wanneer je vol zit. Te grote porties is ook niet goed omdat dit ook het maagzuur erger kan maken.  

Sharing is caring