Oefeningen voor je hele lichaam met een weerstandsband

Met een weerstandsband kan je ontzettend veel verschillende oefeningen doen en ook voor verschillende spiergroepen. Wij hebben voor jou 4 oefeningen op een rijtje gezet die voor je hele lichaam geschikt zijn.  

Oefening voor je rug: bent over row 

Zet je voeten op heupbreedte en doe de weerstandsband om je rechtervoet en hou die met je rechterhand vast en houd je armen gestrekt. Hou een lichte buiging in je knieën en buig iets met je bovenlichaam naar voren. Trek dan nu de weerstandsband omhoog en je merkt dat je arm nu is gebogen. Duw je schouderbladen goed tegen elkaar aan en houd het even vast. Kom dan weer terug in de beginpositie en herhaal dit 15 keer. Wissel vervolgens van kant.  

Oefening voor je benen: staande leg lift 

Zet je voeten dicht naar elkaar en doe de weerstandsband om beide benen. Blijf mooi rechtop staan en houd je armen langs je lichaam. Duw dan nu je rechtervoet naar de zijkant en probeer hem zo hoog mogelijk te doen. Houd het dan even vast en herhaal dit 20 keer. Daarna kan je wisselen van kant. 

Oefening voor je armen: bicep curl 

Zet je rechterbeen iets naar voren en je linkerbeen is iets naar achteren. Buig in je rechterbeen, houd je rug recht en buig iets naar voren. Doe je weerstandsband om je rechtervoet en hou hem vast met je rechterhand. Beweeg dan nu je arm richting je schouder en houd het even vast. Herhaal dit 15 keer en wissel dan van kant. 

Oefening voor je buikspieren: bicycle crunch 

Ga op de grond liggen en doe de weerstandsband om beide voeten. Breng je rechterknie richting je borst en kom met je linker elleboog naar je rechterknie. Je linkerbeen blijft zo gestrekt mogelijk. Herhaal dit 30 keer, dus je hebt beide kanten 15 keer gehad.  

Sharing is caring